La Vanguardia (Català-1ª edició)

Polèmica per la presència de polítics en una festa

- MADRID

Amb l’estat d’alarma acabat d’estrenar, vuitanta personalit­ats de la política –entre les quals quatre ministres i els líders del PP i de Cs–, de l’empresa i de la societat civil es van reunir dilluns a la nit en una festa celebrada al Casino de Madrid. Les imatges de l’acte, de què va ser amfitrió el periodista Pedro J. Ramírez, pel cinquè aniversari del digital El Español, van aixecar ahir una intensa polèmica a les xarxes socials, on molts usuaris es van queixar que s’organitzin aquest tipus d’esdevenime­nts en un moment d’intenses restriccio­ns per la Covid-19, a més de censurar que, segons algunes imatges que van transcendi­r, no es van respectar les distàncies de seguretat i no tots portaven mascareta.

Entre els assistents hi havia els ministres de Sanitat, Salvador Illa; de Defensa, Margarita Robles; de Justícia, Juan Carlos Campo, i de Cultura, José Manuel Rodríguez Uribes, a més de la fiscal general de l’Estat, Dolores Delgado, i del Jemad, Miguel Ángel Villarroya. També hi van anar Pablo Casado i altres càrrecs del PP; la presidenta de Cs, Inés Arrimadas, i els presidents de Madrid, Isabel Díaz Ayuso; Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, i Múrcia, Fernando López Miras.

Davant la polèmica, la ministra portaveu, María Jesús Montero, va dir que, tot i que l’acte “disposava de les mesures de seguretat decretades pel Govern de Madrid, hem de fer una autoreflex­ió”.

Ramírez va assegurar que tant la sala amb 80 convidats com la sala contigua on es van ubicar 15 assistents més “van ser adequadame­nt ventilades” i “es van respectar escrupolos­ament les limitacion­s d’aforament i de distància de seguretat”, i el local era buit a les 23 h, una hora abans del toc de queda a Madrid.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain