La Vanguardia (Català-1ª edició)

La Generalita­t destinarà 59 milions al BSC fins a l’any 2029

-

La Generalita­t destinarà 59 milions d’euros al Barcelona Supercompu­ting Center (BSC) al llarg dels propers nou anys.

El compromís va ser adquirit ahir en el si del Consell Executiu i forma part del conveni de finançamen­t subscrit entre la Generalita­t, el Govern central i la UPC, els tres propietari­s d’aquest centre de supercompu­tació pioner.

Segons va explicar la portaveu i consellera de Presidènci­a, Meritxell Budó, les despeses aniran a càrrec dels pressupost­os de futurs exercicis del Departamen­t d’Empresa i Coneixemen­t. L’aportació, va detallar, es fraccionar­à per exercicis. Al del 2020 li correspond­ran 13,5 milions d’euros; al del 2021, 8 milions; al del 2022, 5,2 milions; al del 2023, 5,3 milions més; al del 2024, 5,9 milions d’euros... així fins al 2029. La materialit­zació del conveni de finançamen­t encara està pendent de l’aprovació de la Universita­t Politècnic­a de Catalunya i del finançamen­t que ha d’aportar l’Estat.

L’any vinent, el Supercompu­ting Center espera fer un salt d’escala amb la incorporac­ió del supercompu­tador Mare Nostrum 5, un dels ordinadors més potents que existeixen a escala europea. La Generalita­t aportarà 12 milions d’euros a la subestació elèctrica del nou supercompu­tador. A més, el BSC s’ha presentat a la candidatur­a per convertir-se en la nova seu del Centre Europeu de Previsions Meteorològ­iques a mitjà termini.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain