La Vanguardia (Català-1ª edició)

“Era cuiner, no imaginava acabar aquí”

Una desena de persones malviuen en barraques molt precàries en una zona d’horts de Rubí

-

anys, treballava d’oficial guixer. Ara se’l veu dèbil i malalt. Molta tos. Amb un espanyol precari, diu que no té forces i se sent “molt trist”. El banc propietari del pis ocupat on vivia l’ha aconseguit desallotja­r. Fa poc que s’ha instal·lat en una cabana.

Una parella de voluntaris de Rubí, que van conèixer aquest assentamen­t mentre passejaven el gos, han carregat el cotxe de pots de menjar i mantes i s’han acostat per ajudar-los. Agraïts, el grup prepara un te morú. “Veure com sobreviuen aquí, amb el fred que fa i en aquestes condicions és tremend. Tots tenen formació i ofici. És un tema de drets humans. Esperem que l’Ajuntament o qui sigui que se n’hagi d’encarregar els ajudin aviat”, apunta la Marta.

Fonts municipals confirmen que “des del moment en què l’Ajuntament de Rubí és coneixedor

Els pobladors són gent amb formació i ofici a qui la pandèmia condemna a la pobresa

d’aquesta situació ha actuat amb rapidesa per donar-los resposta. S’estan fent seguiments personalit­zats per estudiar cada cas i trobar la solució més correcta”. Pel que fa als recursos econòmics, des de serveis socials “s’ha facilitat l’accés a la Renda Garantida a alguns dels afectats”.

En paral·lel, apunten que “s’ha fet alguna derivació als menjadors socials de Rubí, així com a entitats que ofereixen ajuts d’aliments. Quan s’ha detectat alguna problemàti­ca, se’ls ha derivat a centres de salut”.

Sobre la recerca d’habitatge, des de serveis socials asseguren que estan “buscant una habitació on reallotjar aquestes persones, malgrat que només una d’elles ha mostrat la seva necessitat. La resta ens ha informat que ja tenen recursos habitacion­als”.

En Hamid i en Lahcen, però, asseguren que no han vist mai cap personal tècnic per la seva zona.

 ??  ?? En Hamid i els seus companys preparen un te morú per entrar en calor
En Hamid i els seus companys preparen un te morú per entrar en calor

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain