La Vanguardia (Català-1ª edició)

Aldarulls a Linares per l’agressió de dos policies a uns veïns

- JAÉN

Quatre persones van ser ahir detingudes a Linares (Jaén) durant els aldarulls desencaden­ats després que els dos policies nacionals acusats d’agredir un home i la seva filla de 14 anys, a la terrassa d’un bar, fossin traslladat­s a la comissaria de Jaén per declarar davant la jutgessa per videoconfe­rència.

Durant hores, desenes de persones es van ajuntar davant la seu del jutjat número tres de la ciutat, on al principi estava previst que declaressi­n els dos policies detinguts. Els concentrat­s van proferir crits contra la policia i van provar d’accedir a l’interior de l’edifici trencant el cercle policial. Aquesta situació va portar la titular del jutjat a decidir, per motius de seguretat, el trasllat dels dos agents a la comissaria de Jaén, on declararan per videoconfe­rència.

La marxa dels acusats, tot i això, no va servir per rebaixar la tensió als carrers, on es van produir enfrontame­nts amb la Policia, destrossa de contenidor­s i fins i tot l’atac a un vehicle de la policia local mentre per les xarxes socials corria una convocatòr­ia per concentrar-se davant la comissaria de Linares. La policia va carregar diverses vegades contra els concentrat­s, que van respondre amb el llançament d’objectes i van estendre els disturbis als voltants de la comissaria, fins a arribar a tallar alguns carrers, segons informava el diari Ideal.

Els dos detinguts són un agent i un subinspect­or de la Policia a Linares que divendres van agredir un home i la seva filla de 14 anys a la terrassa d’un bar de la localitat, quan es trobaven fora de servei, mentre eren gravats per diversos testimonis que han difós els vídeos a través de les xarxes socials. Els dos agents van immobilitz­ar la víctima a terra, i després li van clavar diversos cops. També van agredir la seva filla quan va provar d’acostar-se al seu pare.

Com a conseqüènc­ia de l’agressió, l’home va quedar amb la cara desfigurad­a, el nas fracturat i una fissura a la còrnia per la qual ahir va haver de ser tractat, cosa que va endarrerir la seva declaració al jutjat.

La Direcció General de la Policia (DGP) ha obert un expedient disciplina­ri en què es determinar­an les sancions que correspong­uin als dos policies, als que ja es va retirar l’arma i la placa.

Aquests “hauran de respondre tant al jutge a l’apartat penal com davant la Policia Nacional pels lamentable­s fets que han succeït”, segons han assegurat fonts de la Policia.

Fins a Linares s’hi van desplaçar ahir des de la comissaria provincial de Jaén diversos agents, un d’ells cap de la UDEF, perquè la instrucció del cas es desenvolup­és de la forma més asèptica possible.

La DGP va lamentar i va mostrar “la seva més enèrgica condemna pels fets ocorreguts i per l’actitud d’aquests dos policies, que no represente­n la feina diària de servei públic dels homes i les dones de la Policia Nacional”.

Tant l’Ajuntament de Linares, governat per PP, Ciutadans i CILU Linares, com l’agrupació socialista de la localitat van condemnar “enèrgicame­nt la brutal agressió”, mentre exigien “que s’actuï amb contundènc­ia contra una actitud que embruta la imatge d’un cos que sempre ha vetllat per la seguretat dels habitants de Linares”.

Els detinguts, mentre estaven fora de servei, van agredir un home i la seva filla en un bar de la localitat

 ?? CÉSAR RANGEL CÉSAR RANGEL ?? Les casetes de xapa i plàstic són la llar per a aquestes persones
CÉSAR RANGEL CÉSAR RANGEL Les casetes de xapa i plàstic són la llar per a aquestes persones

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain