La Vanguardia (Català-1ª edició)

Enamorats de l’Energia

-

Avui 14 de febrer, a més a més del conegut per tots Sant Valentí, es celebra el dia mundial de l’Energia. Arran de la situació viscuda durant el 2020, les emissions de C02 van caure un 18,8% entre gener i juny de l’any passat a Espanya, evidencian­t en majúscules l’impacte humà sobre el planeta. Per frenar aquest impacte negatiu, durant el 2015 es va crear l’Agenda de Desenvolup­ament Sostenible amb objectius globals per a protegir el planeta. De moment, l’any passat, les energies renovables ja van ser les encarregad­es de produir fins a un 43,6% de tota l’electricit­at a Espanya, fent un pas enorme cap a un món més sostenible.

CATALUNYA

Arribada d’una massa d’aire freda i humida que deixa pluja a les comarques del litoral i al terç nord-est i un cel ennuvolat a la resta del territori. Les temperatur­es seran notablemen­t més baixes, sobretot al migdia, i ens conviden de nou a abrigar-nos de valent. Durant la jornada de demà, el cel estarà cobert de núvols baixos fins a última hora del dia, amb algun plugim esporàdic a la tarda a la costa. A partir de dimarts, el temps s’espera més estable i assolellat amb termòmetre­s que tornen a apuntar de nou a l’alça i ens faran recuperar aquest ambient gairebé primaveral tan agradable.

ESPANYA I EUROPA

Jornada amb precipitac­ions que arriben en forma de pluja a les Illes Britànique­s i neu a la península balcànica. A la resta, el cel es mantindrà variable en general i amb vent del sud-est que anirà retirant el fred intens que planava sobre l’Europa occidental. A Espanya, s’espera un dia tranquil amb boirina persistent al centre i més ennuvolat al terç est, on hi haurà pluja feble a la costa de Catalunya, València i a l’illa d’Eivissa. Demà s’espera en general un ambient més relaxat, serà un dia ennuvolat i només amb alguna gota a la costa catalana, on la temperatur­a màxima no acaba de remuntar, i núvols amb clarianes a la resta, amb un ambient que ens transporta pràcticame­nt a la primavera.

@AlfredRPic­o @cintiacepe­ro

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain