La Vanguardia (Català-1ª edició)

Combatre la fam

-

de voluntaris que les acompanyav­en van substituir aquest tradiciona­l àpat de Nadal per la distribuci­ó de centenars de bosses de menjar.

De fet, la terrible crisi sanitària que patim no ha fet més que agreujar els dèficits i les mancances que ja observàvem abans que el virus entrés a les nostres vides. Alimentar-se és un dret, però per a moltes persones és un veritable luxe. El papa Francesc no amaga la decepció que li causa observar el món ple de desigualta­ts entre països que neden en l’abundància i d’altres que s’ofeguen en la misèria. I ens retreu que de la fam, tots en som responsabl­es. El Papa creu que “per a la humanitat, la fam no és només una tragèdia, sinó una vergonya”.

Posar fi a la fam i la pobresa és precisamen­t l’objectiu de Mans Unides, una institució de l’Església que treballa a molts països del món en projectes de desenvolup­ament. I aquest, així mateix, és l’objectiu que recull el nostre Pla Pastoral Diocesà: l’opció pels pobres.

Benvolguts germans i germanes, us animo a col·laborar en la col·lecta de la 62a campanya de Mans Unides amb el lema Contagia solidarita­t per acabar amb la fam que avui es fa a totes les parròquies i centres de culte de la nostra diòcesi. Entre tots, contribuïm a erradicar la fam al món. Gràcies, benvolguts amics de Mans Unides pel vostre compromís i per recordar-nos que hi ha germans nostres que ens necessiten.

La campanya de Mans Unides ens recorda que al món hi ha 815 milions de persones subaliment­ades

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain