La Vanguardia (Català-1ª edició)

Messi apunta al PSG

L’argentí lidera l’àmplia victòria contra l’Alabès amb dos gols sensaciona­ls

- VINT-I-TRESENA JORNADA DE LA LLIGA SANTANDER JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ

Va fer dos gols des de fora de l’àrea per mirar en bucle. N’hi van anul·lar un altre pels capricis inescrutab­les del VAR. Va participar en les jugades de dos gols més. Va liderar un equip que llueix una nova generació. Va ser el mestre de cerimònies d’un Barça modernitza­t i amb rotacions. El de sempre fent el de sempre. És a dir, meravelles. Amb Leo Messi es pot comptar en totes les competicio­ns, en tots els partits, com a titularíss­im o quan surt des de la banqueta, com al Villamarín. Dimarts arriba el PSG al Camp Nou i el geni ajusta el punt de mira. Com prova el seu doblet davant un Alabès estabornit, que va acabar dominat. El de Rosario va estar acompanyat, pel que fa a punteria, per Trincão, que va marcar dues dianes després d’estrenar-se contra el Betis, i per Junior. Passen els anys, però el rei blaugrana no canvia i va portar el seu equip a la setena victòria seguida a la Lliga. Amb la seva alineació Koeman estava pensant en el PSG. Pedri, Alba i Dembélé es quedaven a la banqueta i entraven Riqui Puig, Trincão i el debutant a la Lliga Ilaix Moriba, que va donar una assistènci­a i va cometre un error greu. Tornava a l’onze Lenglet, Junior es desplaçava de lateral i De Jong sacrificav­a la presència ofensiva per ubicar-se com a central.

Amb el cap entre la derrota de Sevilla i l’arribada d’Europa hi havia el risc que el Barça regulés els esforços. Però la cara positiva d’aquest conjunt de Koeman és que aquesta temporada es pren tots els partits seriosamen­t, sabedor que s’ha d’esforçar per superar qualsevol contrari. Per això el principi del matx va sorprendre, per dinàmic. Ja només començar Griezmann va fallar un gol clar i va estavellar la rematada en el defensa Martín. Tot seguit va ser Trincão, més decidit des que va marcar al Villamarín, qui va rematar el lateral de la xarxa.

Però va ser un miratge, i el partit es va fer difícil de pair fins que Mingueza, cada vegada més desimbolt, va trencar per la dreta amb una maniobra d’extrem i va centrar. La pilota va aterrar al segon pal i la va controlar Moriba. El més fàcil hauria estat xutar, però el nano va tenir la sang freda necessària per reflexiona­r i posar una pilota precisa a Trincão. El portuguès la va engaltar de primeres i va fer diana. El Barça guanyava al caire de la mitja hora.

El gol va animar el futbol blaugrana i Busquets va filtrar una pilota a l’espai per a la cursa de Griezmann. El francès no va superar Pacheco, però Messi va caçar el rebuig per marcar amb la dreta. El segon era al sac. O almenys això semblava, perquè, de sobte, Cuadra Fernández, des de la sala VOR, va avisar l’àrbitre que hi havia posició antireglam­entària de Griezmann. El cert és que de les imatges emeses per televisió i de les línies traçades no se’n

 ?? MANÉ ESPINOSA ?? Messi, els gols del qual van arribar des de fora de l’àrea, intenta regatejar Pacheco en l’acció prèvia al 3-1
Camp: Camp Nou (sense públic). Àrbitre: Figueroa Vázquez (andalús). Grogues: Va amonestar Aguirregab­iria i Tachi. Vernelles: No n’hi va haver.
MANÉ ESPINOSA Messi, els gols del qual van arribar des de fora de l’àrea, intenta regatejar Pacheco en l’acció prèvia al 3-1 Camp: Camp Nou (sense públic). Àrbitre: Figueroa Vázquez (andalús). Grogues: Va amonestar Aguirregab­iria i Tachi. Vernelles: No n’hi va haver.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain