La Vanguardia (Català-1ª edició)

Batejos i confirmaci­ons

Ilaix debuta, Trincão marca un doblet, Riqui Puig juga tot el partit i Pedri enamora

- CARLES RUIPÉREZ

Bateig, comunió, confirmaci­ó i matrimoni són quatre dels sagraments de l’Església. Són també els quatre passos que necessita qualsevol jove futbolista que vol assentar-se i fer carrera al primer equip del Barcelona. Siguin del planter o fitxats com a projectes de futur, les promeses han de passar per diverses etapes abans de considerar-se importants al Camp Nou. Són quatre peatges que marquen la correcta evolució de la carrera d’un jugador que comença. El camí i les seves aturades necessàrie­s. Ilaix Moriba, Trincão, Riqui Puig i Pedri represente­n ara mateix aquests quatre moments.

Contra l’Alabès, Koeman va pensar en el PSG i va realitzar rotacions. Els joves van decidir aprofitar l’oportunita­t de totes totes. Els que estan més tendres van demostrar que ells poden ser molt vàlids per descongest­ionar de minuts aquells que més quilòmetre­s sumen a les cames, que hi ha elements per donar descansos si es necessiten. Amb Koeman han trobat un tècnic ideal. Ells sempre compleixen.

Ilaix Moriba havia debutat a la Copa a Cornellà. Ahir es va estrenar a la Lliga i al Camp Nou. I com a titular. Amb 18 anys, encara que pel seu físic sembli més gran. L’interior és un portent físic però tot i així és capaç de trobar espais entre línies. “Jugar aquí és un somni total. No és qualsevol camp. És un estadi amb molta història i estava nerviós perquè aixecava el cap i veia Messi i això sempre impression­a”.

Per a ell, va ser un baptisme especial, perquè va arribar acompanyat de la seva primera assistènci­a de gol (a Trincão en l’1-0) però també per la pèrdua que va provocar el gol de l’Alabès. “Sempre ens quedem amb l’últim i ara tinc al cap l’error més que la passada. Però sé que he fet un bon partit”, admetia. “Dels errors se n’aprèn. Segur que donarà moltes alegries al club”, l’animava Riqui Puig.

El gol del Benito Villamarín ha destapat el pot de Francisco Trincão, que per segona jornada consecutiv­a va veure porta... amb un doblet al seu primer matx com a titular a la Lliga. Per fi ha trobat la comunió amb el gol que li era esquiu. El portuguès va obrir el marcador amb un cop amb l’esquerra i després va fer el 3-1 de la tranquil·litat. Després de recollir un Lamborghin­i Huracan EVO, sembla que va sobre rodes, tot i que l’extrem vol créixer més. “He de seguir treballant més i millor per ajudar l’equip”.

També Riqui Puig té motius per somriure, tot i que ell sempre és feliç. El del planter va jugar el seu primer partit complet a tota la campanya. Fins ara el rècord estava en els 68 minuts a Vallecas a la Copa. “Aquests 90 minuts em donen molta vida”, deia sobre la fita, sense oblidar-se dels consells que rep dels més experts. “Hem tingut el control. Busquets, que és un veterà, ens ha ajudat molt a Ilaix i a mi”.

El migcampist­a de Matadepera va coincidir 26 minuts amb Pedri. El canari, que va començar el curs sent menor d’edat i sense tenir experiènci­a a la màxima categoria, ja està confirmat entre els que seran titulars contra el PSG. Per això Koeman li va donar descans però va entrar amb 2-1 i amb ell a la gespa van arribar tres gols més. Ho fa tot senzill i gairebé tot bé. Així és com ha enamorat els culers, que ja volen que digui el “Sí, vull” i passi la resta de la seva vida de blaugrana.

Moriba va fer l’assistènci­a de l’1-0 però va fallar en el 2-1.“Ara tinc al cap l’error més que la passada”

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain