La Vanguardia (Català-1ª edició)

No és una final, però gairebé

Il·lustres de l’Espanyol analitzen l’important partit contra el Mallorca

- ROBERTO RODRÍGUEZ

Vicente Moreno torna a Mallorca, la que va ser casa seva durant tres anys, en una posició incòmoda. En aquest punt del campionat s’esperava que el seu Espanyol avancés amb més fermesa per la categoria de plata, sobretot després d’una gran primera volta. Però el campió d’hivern no ha estat brillant les últimes setmanes. La visita a l’estadi del Mallorca (14 hores), líder i principal rival per l’ascens, és l’ocasió idònia per recuperar la millor versió. Tres il·lustres de l’espanyolis­me analitzen per a La Vanguardia l’important partit d’avui.

Daniel Solsona, exjugador de l’Espanyol als anys setanta, considera que el problema els últims partits ha residit en la solidesa defensiva. “A la primera volta en defensa l’equip era molt sòlid. Els últims partits hi ha hagut falta d’encert i poca efectivita­t. Contra el Rayo, a més a més, hi va haver nervis, van notar molt la pressió. Han entrat en una dinàmica de la qual volen sortir, però de moment no poden”, explica.

Té la mateixa opinió Raúl Longhi, exjugador i exentrenad­or del conjunt perico, que assenyala que “l’eficàcia defensiva de l’inici no passa pel millor moment i l’equip ha perdut consistènc­ia”. Això sí, afegeix que “mantenir el nivell de forma i que els jugadors rendeixin al 100% tot el campionat és impossible. Sempre hi ha una davallada, i més en una Segona tan llarga. Cal continuar confianthi. Són els mateixos jugadors i el mateix cos tècnic i ho han fet molt bé a la primera volta”, sentència.

Per Solsona és fonamental que els jugadors se sobreposin “al tema mental; l’Espanyol és un bon equip, però els jugadors s’han de posar les piles. No hi ha millor remei que jugar contra el Mallorca. D’aquí en surts reforçat amb una victòria. Això sí, si perds et pot entrar el nerviosism­e. Jo estic convençut que farem un gran partit”, assegura.

El mateix convencime­nt mostra Daniel Sánchez Llibre, president del club entre 1997 i 2011, que considera que “no és una final, però si es perd el que demano és tranquil·litat per a l’afició i per al club, perquè definitiu no és. Es pot quedar primer o segon, l’important és que l’Espanyol sigui a Primera al juny. És un partit important, i a més estic convençut que no perdrem”, assevera.

A parer de Longhi, el partit a Mallorca tampoc no és una final. “Són dos equips candidats i el que guanyi en sortirà reforçat, però no és decisiu. Queda molt de campionat, encara. Però sí, el que guanyi haurà rebut una empenta anímica enorme per continuar lluitant”. Sánchez Llibre creu fermament que “per plantilla i per història l’Espanyol ha de ser a Primera. Seria un desastre molt gran que no pogués pujar. No ho vull ni pensar. No es pot fallar”, va concloure.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain