La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un clàssic per Sant Valentí

El Barça derrota el Baskonia i jugarà la final contra el Madrid el dia dels enamorats

- BÀSQUET LUIS BUXERES SEMIFINALS DE LA COPA DEL REI

Barça

TD Systems Baskonia

Qui va apostar que una Copa del Rei sense públic el faria perdre la seva condició de competició única i apassionan­t val més que no vagi a un casino. No podia anar més errat. Un any, 11 mesos i 362 dies després el Barça i el Reial Madrid tornaran a disputar una final de Copa al WiZink Center. Mateix escenari, mateixos contendent­s. El que és difícil d’imaginar és pugui tenir el mateix polèmic final que llavors, que encara ressona avui dia, especialme­nt a la capital. Però per si amb tot això no n’hi hagués prou, els romàntics podran gaudir d’un clàssic apassionan­t el dia de Sant Valentí. Una jornada rodona.

El del Barça no ha estat precisamen­t un camí de roses fins a la gran final. Això sí, després dels conflictes viscuts contra l’Unicaja en els quarts, pròrroga inclosa, l’equip de Jasikevici­us va oferir ahir una versió col·lectiva molt millorada contra el temible Baskonia en semifinals, que li va valer per fer fora fantasmes. El lituà, que ahir va arribar als 50 partits a la banqueta blaugrana, tindrà aquest vespre l’oportunita­t de guanyar el primer títol en aquesta nova etapa a la banqueta del Palau. Fer-ho contra el Madrid i al carrer Goya no pot ser més motivador.

La bona versió del Baskonia contra la Penya i l’esforç extenuant del Barça contra l’Unicaja havien posat l’exèrcit blaugrana en alerta, amb el cansament com a segon gran rival després de les hordes d’Ivanovic. Però si l’equip vitorià és un equip molt físic amb una rotació molt àmplia, el Barça va recórrer als galons i no va defugir la batalla. La semifinal va ser un enfrontame­nt d’aquells que va cansar fins i tot l’espectador, sense temps per respirar, amb una intensitat brutal a les dues bandes de la pista. Un escenari on el Barça va navegar com ningú. A Jasikevici­us li agraden aquesta mena de partits i els seus jugadors comencen a saber-los jugar com ell vol.

La defensa blaugrana va ser una roca durant tot el vespre i el Baskonia no va parar de topar-hi una vegada i una altra. Només el mag Henry era capaç de trobar algun punt feble, brutal altre cop la seva exhibició en el control de la pilota.

El Barça va deixar sec el seu rival en 12 punts el primer quart i 10 dels quals van ser del jugador de West Virginia. No era bon senyal per a Ivanovic tenir una sola arma per fer caure el mur blaugrana.

L’equip de Jasikevici­us va millorar encara més les seves prestacion­s el segon quart, en què es va

 ?? DANI DUCH ?? Mirotic intenta llançar a cistella davant l’oposició de Peters
DANI DUCH Mirotic intenta llançar a cistella davant l’oposició de Peters
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain