La Vanguardia (Català-1ª edició)

Casado manté ferma la seva línia d’oposició malgrat la clatellada

- CARMEN DEL RIEGO 3,8%

2,4

64.004 143.241 421.752 393.499 387.066 349.193 107.176 221.601 157.772 297.265 316.222 471.681 185.670

No hi haurà canvi d’estratègia a l’exercici de l’oposició que duu a terme Pablo Casado. Això almenys asseguren fonts de la direcció del PP tot just saber-se el resultat de les eleccions catalanes, que, per als populars, han anat molt pitjor del que tots esperaven, i del que les enquestes deien a l’inici de la campanya electoral.

Malgrat que Pablo Casado va fer seves les eleccions i es va comprometr­e a la campanya amb visites setmanals a Catalunya, on pràcticame­nt s’hi va instal·lar, ahir a la nit les fonts consultade­s atribuïen a qüestions exògenes al PP els mals resultats, que a falta de dades definitive­s els deixaven amb només tres escons (un menys que ara), les pitjors xifres de la seva història.

Això, unit al sorpasso de Vox, que al setembre era temut pel PP –però que era un fantasma que creien superat– ha estat el que ha fet més mal als populars. Tot i que no ho atribueixe­n a la decisió de no jugar la carta de la polaritzac­ió de la política catalana.

Aquest resultat ara pot ser utilitzat per Vox com a revenja per la ruptura de Casado amb Santiago Abascal, escenifica­da durant la moció de censura de la formació d’extrema dreta contra Pedro Sánchez al Congrés.

El cert és que ha estat precisamen­t l’aposta que va fer Pablo Casado en aquestes eleccions catalanes el que l’ha portat a resultats tan exigus. El president del PP, després de trencar amb Vox, va presentar un partit moderat i que feia de la gestió la seva bandera, davant les lluites identitàri­es i els discursos sobiranist­es. El problema és que va arribar Sánchez i va col·locar de cap de cartell Salvador Illa, que plantejava un missatge semblant, però amb més credibilit­at i més possibilit­ats, com li va passar al seu dia a Ciutadans.

Al PP tampoc no s’obliden de la influència que hagi pogut tenir en aquests mals resultats el protagova

 ??  ?? 2021
El líder del PP català, Alejandro Fernández ahir a la nit, entre Lorena Roldán i Eva Parera
2021 El líder del PP català, Alejandro Fernández ahir a la nit, entre Lorena Roldán i Eva Parera
 ?? ALEJANDRO GARCÍA / EFE ?? Pablo Casado
ALEJANDRO GARCÍA / EFE Pablo Casado

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain