La Vanguardia (Català-1ª edició)

... EVITES PROBLEMES I ACONSEGUEI­XES EL MILLOR PREU

-

94,64% escrutat menys, els socialiste­s obtenen més vots que en els anteriors comicis catalans. El PSC cimenta la seva victòria a Barcelona en districtes que històricam­ent havien constituït graners de vots socialiste­s i que fa quatre anys els van retirar la confiança. A set districtes de la capital es va imposar Ciutadans ales eleccions al Parlament del 2017 i en sis ho fa el PSC el 2021. Són Ciutat Vella, Horta-Guinardó, Nou lleugerame­nt inferior al 10% i se situen en una quarta posició des de la qual miren, des de molt enrere, socialiste­s i republican­s, les dues formacions amb què volguessin governar Catalunya.

Just per darrere de la formació de l’alcaldessa de Barcelona irromp amb força a la capital, com a la resta de Catalunya, Vox, que es beneficia del funeral de Ciutadans i de la debilitat d’un PP, que sembla haver-se abonat a un exigu 5%. Els ultradreta­ns, amb més de 43.000 vots, deixen per darrere la CUP, que millora notablemen­t el registre del 21 de desembre del 2017. El descens als inferns de Ciutadans es tradueix en la pèrdua de gairebé 18 punts percentual­s i la barbaritat de més de 180.000 vots.

La participac­ió a la ciutat de Barcelona va ser superior en més de 3 punts a la del conjunt del país. En unes eleccions al Parlament només una vegada van anar-hi menys barcelonin­s a les urnes. Va ser el 1992, quan la participac­ió va ser d’un 55,5%.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain