La Vanguardia (Català-1ª edició)

De pati de col·legi

-

Letti Sevilla no hauria de ser aquí. En comptes de l’institut Joan Brossa de l’avinguda Mare de Déu de Montserrat, a Barcelona, s’hauria de trobar a Madrid. Amb 23 anys i llicenciad­a en Psicologia, és migcampist­a de l’Espanyol a la Lliga Iberdrola. El seu equip juga al camp del Rayo Vallecano, però ella no es pot vestir de curt. Ha estat designada presidenta de la mesa electoral 040-B. Va remetre les seves al·legacions a la Junta electoral i li van respondre que no. Un segon recurs ni tan sols va arribar a ser respost. Almenys va tenir notícies per part de l’Administra­ció. El que subscriu aquest article forma part de les 3.750 persones que es van trobar amb el silenci davant les seves al·legacions. Són les 8.45 h i ja som dins el col·legi electoral, al menjador de l’institut i a la vora del pati.

Ningú no ens ha demanat el DNI, ni ens el demanarà. Ningú no ens ha pres la temperatur­a, ni ho farà. I ningú no ens ha explicat el procedimen­t. Ens van enviar un manual d’instruccio­ns, és cert, però cap persona a la sala és capaç d’explicar-nos com hem de constituir la mesa. Davant l’absència administra­tiva, ens espavilem com podem i ens embranquem en la matèria. A les 9.15 h aconseguim aixecar la parada. Disposem de mascaretes, de guants i de gel, i ens han donat els EPI per a l’última hora. Per fi apareix una representa­nt de Salut, i ens adverteix que ens hem de separar més.

A les 9.18 h arriba el nostre primer votant, Albert Ribera, amb B, res a veure amb l’exlíder de Ciutadans. Al cap de poca estona preguntem si algú ens proporcion­arà una ampolla d’aigua. Ens responen que tenim el lavabo i unes aixetes al costat de la cuina de l’institut. Total, que recorrem a la família perquè ens porti l’avituallam­ent líquid. Mentrestan­t, un representa­nt de la Generalita­t busca gent per col·locar uns cartells, fets a mà i a última hora sobre per on cal entrar i sortir. Uns cartells que recorden els que un servidor va poder veure a Maracanã en la inauguraci­ó dels Jocs Olímpics de Rio, tan pèssimamen­t organitzat­s.

Ningú no ens controla si entrem o sortim i per dinar ens diuen que ens les apanyem com vulguem sempre que quedin dos dels tres membres de la mesa per atendre els votants, que van venint amb comptagote­s, amb una punta d’afluència entre les 12 h i les 13 h.

Quan arriben electors amb problemes ens posen en un compromís. Si no figuren a les llistes que tenim no sabem com donar-los un cop de mà. Perquè no identifiqu­em cap responsabl­e que pugui resoldre els seus dubtes, per a consternac­ió de la Maite, la vocal segona, que s’indigna, i amb raó. A la 040-B gairebé tot ho han deixat a les nostres mans, en mans de l’autogestió, com posar-nos a les 18.40 h els EPI per extremar les mesures davant possibles votants positius o els seus contactes estrets. Visca el poble. Quin carnaval.

Ningú no ens ha demanat el DNI, ni ens el demanarà; ningú no ens ha pres la temperatur­a, ni ho farà

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain