La Vanguardia (Català-1ª edició)

Què destacarie­s de la gestió de la crisi a la teva ciutat de residència?

-

El campus del MIT és una miniciutat que ha fet enfront del virus, en paraules del seu president Leo Rafael Reif, amb un “enfocament àmpliament consultiu, basat en la ciència, i intensamen­t analític”. El MIT Covid-19 Response

System correlacio­na des de l’inici de la pandèmia les dades de salut dels seus membres amb els edificis als quals ha accedit (de manera anònima), per monitorar la presència i propagació del virus. L’ingredient principal del programa és la realitzaci­ó massiva de tests als membres del campus (dos per setmana). La col·laboració entre equips d’integració de dades, rastreig, salut, operacions, anàlisi de dades i modelitzac­ió permet mantenir un control pràcticame­nt total de la salut del campus.

L’ensenyamen­t superior a Barcelona (i Espanya) durant la pandèmia ha estat un dels temes més comentats entre companys de l’entorn acadèmic de Boston. A molts ens ha sorprès el format de les classes i exàmens a diverses universita­ts: presencial.

Al MIT la gran majoria han estat en línia i s’ha modificat el calendari acadèmic per evitar vacances (i viatges) enmig del semestre. No pas pocs hem seguit amb inquietud com la falta d’inversió en educació des de fa anys (sumada a la premissa molt espanyola que a l’alumne només se’l pot vigilar en persona en un examen), ha deixat les universita­ts amb mitjans limitats per oferir una educació de qualitat, igualitàri­a i que garanteixi la salut als seus membres i els familiars amb qui conviuen.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain