La Vanguardia (Català-1ª edició)

A la presó els dos policies de l’agressió de Linares

Fins a 14 detinguts pels aldarulls de després de l’atac dels agents a un home i la seva filla de 14 anys en un bar

- JAÉN

El titular del jutjat número 3 de Linares (Jaén) va ordenar ahir l’ingrés a la presó dels dos policies nacionals detinguts –un agent i un subinspect­or– divendres per agredir, quan estaven fora de servei, un home i la seva filla de 14 anys a la terrassa d’un bar de la localitat. L’incident va provocar greus aldarulls, que van acabar amb molts danys materials i 14 detinguts, dos dels quals menors d’edat, ja posats en llibertat, i 20 policies ferits lleus.

L’agressió origen dels aldarulls la van gravar veïns en vídeos que es van difondre per les xarxes socials. L’agredit té lesions a la cara, fractura al nas, punts en una cella i ahir va haver de tornar a ser ingressat a l’hospital San Agustín de Linares per problemes en una còrnia, i tot i que va ser donat alta es tem que pugui perdre visió de l’ull. La menor, que va sortir en defensa del seu pare, va rebre uns quants cops i té una fissura en un braç i un ull inflat per un cop de puny.

La Direcció General de la Policia ha obert un expedient disciplina­ri.

El cunyat de l’agredit va dir que la família s’ha sentit molt acompanyad­a per la Policia Nacional de Linares després del que havia passat.

Els dos membres del cos involucrat­s, a qui se’ls va retirar la placa i la pistola, es van negar a declarar davant dels seus companys. Haurien hagut de passar a disposició judicial dissabte, però el jutge, quan va veure la quantitat de persones que s’havien concentrat en protesta, va decidir prendre declaració per videoconfe­rència per preservar l’ordre públic i per a això els detinguts van ser traslladat­s a la comissaria provincial de Jaén, que té una sala habilitada per fer-ho. Els protestant­s es van traslladar dels jutjats de Linares a la comissaria d’aquesta ciutat, i van fer caure contenidor­s a més d’arrencar senyals de circulació, com s’observa en diferents vídeos, també difosos a les xarxes socials. I allà es van quedar clavant cops a vehicles i llançant objectes als agents –un va ser atropellat per una moto i un altre va rebre una mossegada en una cama–, que van haver de formar al carrer i disparar trets dissuasius a l’aire. A les 21.40 hores la unitat d’intervenci­ó policial (UIP) va haver d’intervenir per dissoldre els manifestan­ts.

Els dos policies van estar declarant a la comissaria provincial de Jaén fins a la matinada d’ahir, i no va ser fins després de la una que el titular del jutjat número 3 de Linares, encarregat del cas per estar de guàrdia, va ordenar, ja ahir, l’ingrés a presó preventiva dels dos detinguts.

L’Ajuntament de Linares ha fet una primera valoració dels danys en els aldarulls, que oscil·la entre els 25.000 i els 30.000 euros.

Els danys dels disturbis pugen a 30.000 euros; 20 efectius policials van resultar ferits

Rosamund Pike (42) va anomenar els seus fills Solo, que ha fet 8 anys, i Atom, de 6. L’actriu considera que els noms han de tenir força. “Els dels meus fills represente­n independèn­cia i aquesta és una qualitat que valoro molt. Això és tot”, ha assenyalat.

Solo i Atom Rosamund Pike explica els noms estranys dels seus fills

 ?? POLICIA NACIONAL / EP ?? Durant les protestes es van cremar contenidor­s, es van arrencar senyals i es van cremar vehicles
POLICIA NACIONAL / EP Durant les protestes es van cremar contenidor­s, es van arrencar senyals i es van cremar vehicles

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain