La Vanguardia (Català-1ª edició)

Les mil cares de Marilyn

Ana de Armas s’afegeix a la llista d’actrius que han donat vida a la icona de Hollywood

- 2 3 4 1 Ana de Armas (1) Madonna (2) Melody Anderson (3). Mira Sorvino (4).

ELENA CASTELLS

Barcelona

L’actriu cubanoespa­nyola Ana de Armas, que encara haurà d’esperar –ara fins a la tardor– a veure’s al cinema com a noia Bond a Sin tiempo para morir, s’ha afegit a la llista d’actrius que en algun moment de la seva carrera s’han passat al ros platí per donar vida a Marilyn Monroe. L’artista, de 32 anys, que últimament ha omplert pàgines de les revistes del cor a causa de la seva relació i recent ruptura amb l’actor Ben Affleck, protagonit­zarà la pel·lícula Blonde, sobre la vida de la malaguanya­da actriu, que Netflix estrenarà aquest any. El rodatge es va dur a terme a finals del 2019 i actualment la cinta és en postproduc­ció.

La pel·lícula, una adaptació de l’exitosa novel·la biogràfica Blonde, escrita per Joyce Carol Oates i publicada l’any 2000, recrea la vida de Norma Jeane Mortenson, més coneguda com a Marilyn Monroe, des dels seus inicis al món del cinema fins a la seva tràgica lle Williams, que el 2012 va guanyar un Globus d’Or com a millor actriu i una nominació a l’Oscar en la mateixa categoria per la seva interpreta­ció de la icònica rossa a la pel·lícula Mi semana con Marilyn (2011), que recreava els seus últims dies de vida.

El vestit rosa amb guants a conjunt, amb un collaret d’alta joieria i un pentinat ros platí és un dels looks més copiats dels que va portar Marilyn Monroe. Madonna, una de les celebritat­s que més s’ha inspirat en l’estrella del Hollywood clàssic, el va lluir al seu videoclip Material girl del 1984, que va ser una imitació de la interpreta­ció de Marilyn de la cançó Diamonds are a girl’s best friend a la pel·lícula Els senyors prefereixe­n les rosses (1953). I Blake Lively el va copiar a la sèrie Gossip girl, quan el seu personatge, Serena van der Woodsen, es vesteix així a l’episodi número 100.

Altres actrius que al llarg de la història han encarnat el mite al cinema o la televisió han estat: Theresa Russell a Insignific­ancia (1985); Susan Griffiths a Mi vida con Marilyn (1991); Melody Anderson a Marilyn y Bobby: una relación prohibida (1993); Mira Sorvino a la pel·lícula Norma Jean y Marilyn (1996); Barbara Niven a El clan Sinatra (1998); Kelli Garner a la minisèrie La vida secreta de Marilyn Monroe (2015) i fins a Uma Thurman en un capítol a la sèrie Smash.

Un dels papers més destacats va ser el de Michelle Williams, que va guanyar un Globus d’Or el 2012

 ??  ?? La noia Bond es passa al ros per protagonit­zar la pel·lícula biogràfica ‘Blonde’, que s’estrenarà aquest any a Netflix
El 1984 la cantant es va inspirar en un dels looks més coneguts de Marilyn per al seu videoclip de ‘Material girl’
L’actriu canadenca va fer de Marilyn Monroe a la pel·lícula de 1993 ‘Marilyn y Bobby: una relación prohibida’
La noia Bond es passa al ros per protagonit­zar la pel·lícula biogràfica ‘Blonde’, que s’estrenarà aquest any a Netflix El 1984 la cantant es va inspirar en un dels looks més coneguts de Marilyn per al seu videoclip de ‘Material girl’ L’actriu canadenca va fer de Marilyn Monroe a la pel·lícula de 1993 ‘Marilyn y Bobby: una relación prohibida’
 ??  ??
 ?? . . ??
. .
 ?? BARRY WEITZ FILMS/ COURTESY: EVE ??
BARRY WEITZ FILMS/ COURTESY: EVE
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain