La Vanguardia (Català-1ª edició)

Nunca es tarde

-

Hace unos diez años aproximada­mente nos licenciamo­s gracias a Goldman Sachs en Economía, desconozco si macro o micro. Años más tarde, y con la llegada del juicio del procés, muchos de nosotros no nos movimos del campus para obtener la carrera de Derecho. El 2020 nos deparó una sorpresa llevándono­s de pleno a la dura y longeva carrera de Medicina con cum laude en epidemiolo­gía. Pensaba que ahora tendríamos tiempo para decidir nuestro futuro, pero estoy viendo que urge empezar un máster en Logística para hacer frente al reto del proceso de vacunación.

Dicen que “el saber no ocupa lugar” y sin duda nunca es tarde para aprender, ¡aunque en ocasiones agota!

Jordi Marbà i Martí Sant Cugat del Vallès una situació d’emergència humanitàri­a amb l’arribada de joves, menors d’edat, sense tutor. Aquest fet comporta un xoc sociocultu­ral, ja que provoca canvis i, per definició, els canvis provoquen resistènci­a o rebuig.

A aquests menors se’ls estigmatit­za sota les sigles mena, i es dona més importànci­a al fet que són estrangers i no al fet que són menors. Han vingut per quedar-se, no és un fet puntual o estacional; per tant, s’ha de treballar per la seva integració emprant la transversa­litat de l’administra­ció, societat civil i entitats que hi col·laborin.

Aquesta situació només es podrà millorar des d’un reconeixem­ent i una acció transforma­tiva en la societat, i invertint en l’origen per evitar les migracions a un país de les meravelles, idealitzat, que no és com el que ells creien.

Mar Puertas Platja d’Aro que no soy el único; y es que hace unos días había encontrado un nuevo amigo, algo especial, un gato muy sociable, encantador y un poco descarado, pero de golpe desaparece, ni una breve aparición, nada, y es una lástima porque la historia prometía.

Jordi Solé Martell Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain