La Vanguardia (Català-1ª edició)

Xavier Escribà exposa a Girona la seva veritat oculta

‘Moments vitals’, a la Fundació Valvi fins al 6 de març

- BÀRBARA JULBE Girona

16A

Drama: Una jove addicta pareix enmig d’una de les seves crisis. Incapaç d’ocupar-se del nadó, el ven a una matrona dedicada al comerç infantil. Penedida, mira de recuperar-lo i descobreix una realitat colpidora. 104 min.

Beginning

16A

Drama: En un poble de províncies tranquil, una comunitat de Testimonis de Jehovà és atacada per un grup extremista. En ple conflicte, el món de Yana, l’esposa del líder de la comunitat, s’enfonsa lentament. La insatisfac­ció interior de Yana creix mentre lluita per trobar sentit als seus desitjos. 120 min.

C 14 dies, 12 nits

Drama històric : França, 1942. Amb altres jueus, Gilles és arrestat per soldats de les SS i enviat a un camp de concentrac­ió a Alemanya. Allà aconseguei­x evitar l’execució al jurar als guàrdies que no és jueu, sinó persa. Gràcies a aquesta estratagem­a, Gilles aconseguei­x salvar la vida, però ha d’ensenyar una llengua que no coneix a l’oficial de camp. Alhora que una gran amistat creix entre ells, les sospites dels soldats no triguen en aparèixer. 127 min.

El verano que vivimos

12A

Drama: Unes misteriose­s esqueles arriben a les mans d’una jove periodista. Sempre sense signar; sempre dedicades a una tal Lucía. En elles, s’endevina una història d’amor, amistat i traïció que va succeir a les vinyes de Jerez durant l’estiu de 1958. Un amor immortal els protagonis­tes del qual, a pesar que han passat quaranta anys, no volen oblidar. Hi ha moments que duren tota una vida. 119 min.

Els elfkins

APTA

Hasta el cielo

Thriller: L’Ángel és un noi de l’extraradi madrileny la vida del qual canvia per sempre el dia que coneix l’Estrella a una discoteca. Després d’una baralla amb el Poli, el nòvio possessiu de la noia, aquest descobreix que l’Ángel té talent per ficar-se en problemes i, el més important, per sortir-se’ns. Per això, l’anima a unir-se a la seva banda d’encastador­s que té en escac tota la policia de Madrid. L’ambició de l’Ángel el fa submergir-se en una piràmide de robatoris, diners fàcil i negocis tèrbols, que el porten de Madrid a Eivissa. La seva habilitat també el converteix en el protegit del Rogelio, un capo que controla el mercat negre de la capital, i la Sole, la seva filla, que s’encapritxa amb ell. 121 min.

I

In the Mood for Love (Deseando amar) 13 A

Drama: L.S. Lowry és una de les figures artístique­s més importants del Regne Unit de mitjans del segle XX. Lowry és un pintor famós per la seva visió única de nord-oest industrial d’Anglaterra. La complicada relació que mantenen mare i fill es basa en què la dona està obstinada a criticar qualsevol dels gustos del seu fill. 91 min.

La última gran estafa

12A

Comèdia: Després els seus últims fracassos cinematogr­àfics, el productor Max Barber acumula un deute important amb el prestamist­a Reggie Fontain. Max decideix produir una nova pel·lícula, però la seva intenció és assassinar al protagonis­ta i cobrar l’asseguranç­a. No obstant això, després de triar en Duke Montana com a actor principal i futura víctima, Max descobreix en aquest vell borratxo una alenada d’aire fresc davant la càmera. Incapaç de matar a l’home, Max l’exposa a situacions cada cop més arriscades. Però Duke se’n surt i Max acaba fent la millor pel·lícula de la seva carrera. 103 min.

18A

Manual de la buena esposa

Comèdia: Paulette Van Der Beck i el seu marit dirigeixen una escola per a mestresses de casa, on eduquen adolescent­s per tal que es converteix­in en esposes perfectes. Després de la sobtada mort del seu marit i la revolució de Maig de l’68, Paulette comença a qüestionar les seves creences i uneix forces amb les seves alumnes perquè es converteix­in en dones alliberade­s. 109 min.

Maragall i la Lluna

APTA

Documental: La Lluna tenia vuit anys l’any 1993, quan l’alcalde de Barcelona, Pasqual Maragall, es va instal·lar a casa seva per entrar en contacte amb el barri de Roquetes, al districte de Nou Barris. Vint-i-cinc anys després inicia una recerca que comença amb el record d’aquells dies i que la porta a descobrir un polític singular, fonamental per entendre la transforma­ció d’una ciutat i el present d’un país. Parlant amb familiars, coneguts i polítics, la Lluna aconseguei­x fer-se un retrat íntim i universal, humà, contradict­ori, vitalista i colpidor de Pasqual Maragall. 110 min.

7A

12 de febrer Combinació guanyadora 15-18-24-27-44 Sols: 2-7 Guanyadors: Euros:

5+2 5+1 5 4+2 4+1 4 3+2 2+2 3+1 3 1+2 2+1

 ?? PERE DURAN / NORD MEDIA ?? Xavier Escribà crea a partir de l’atzar i la superposic­ió
PERE DURAN / NORD MEDIA Xavier Escribà crea a partir de l’atzar i la superposic­ió

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain