La Vanguardia (Català-1ª edició)

Els “cabrons” de Saras

El lituà convida el seu equip a tenir encara més malícia “per guanyar coses importants”

- TONI LÓPEZ JORDÀ

Amb Sarunas Jasikevici­us (44), un excel·lent gestor de grup, al Barça es respira un aire renovat, de frescor primaveral. Va obrir el lituà les finestres d’un vestidor amb olor de resclosit, va renovar l’armari i va infondre confiança als seus jugadors per aconseguir un grup amb tant talent com combativit­at, que va configuran­t el seu caràcter guanyador a cada pas. Aquí hi ha la clau del primer títol de l’era Jasikevici­us: “Encara ens falta ser cabrons, són encara molt bons nois. Per guanyar coses importants encara cal ser més cabrons”, comentava l’entrenador lituà.

Només calia observar la celebració fraternal, juvenil, del tècnic amb Cory Higgins, MVP de la final, divertint-se com dos nens. “Live this fucking moment, let’s go!” (viu aquest fotut moment, som-hi), deia l’entrenador a l’aler nord-americà fent-se palmellade­s i abraçades de col·leguisme adolescent. Una imatge de cordialita­t que resumeix el bon rotllo que presideix una plantilla-ONU amb vuit nacionalit­ats diferents, amb més americans que espanyols...

Jasikevici­us es referia a aquesta comunió que està aconseguin­t entre els seus jugadors com el magma unificador. “Estem intentant que ningú no estigui per damunt de l’equip. Ja sigui l’estrella o el jugador del planter, tots s’han de sacrificar per igual. Hem de guanyar tots junts. Això no és golf o tennis, és bàsquet; ens necessitem els uns als altres, creure entre nosaltres”, comentava el lituà, que en cinc mesos ha portat el Barça a liderar l’Eurolliga i a guanyar la Copa del Rei –la quarta que conquereix ell, les anteriors com a jugador–, després de deixar-se el liderat de l’ACB, perdre la Supercopa i la Lliga Catalana.

“Sento una felicitat enorme per l’equip”, confessava Jasikevici­us. “Sabíem que patiríem cada dia a la Copa, però a partir d’aquest moment de la final hem entès que havíem d’incrementa­r la concentrac­ió i la feina”.

“Els dic ‘Live the moment’ per pensar a anar de possessió en possessió, no més enllà; el més important en aquests partits és la disciplina i la duresa”, es refermava en la recepta.

Nikola Mirotic, el líder de l’equip, es mostrava emocionat davant els mitjans: “No saps com de feliç estic, no saps com ho necessitav­a, i no saps com d’orgullós estic dels meus companys, del cos tècnic, de la nostra afició... Espero que sigui el primer de molts trofeus jugant aquí al Barça”, deia el montenegrí.

Emocions compartide­s per Àlex Abrines, que recordava el seu avi mort. “Estic molt content. El meu avi estaria molt orgullós de mi, aquesta Copa és seva”. I es referia el balear al canvi d’era amb Jasikevici­us: “Ningú no ens pot parar si juguem a aquest nivell”.

 ?? DANI DUCH ?? Jasikevici­us dona instruccio­ns enèrgicame­nt durant la final
DANI DUCH Jasikevici­us dona instruccio­ns enèrgicame­nt durant la final

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain