La Vanguardia (Català-1ª edició)

Messi sempre marca abans de les grans nits

-

No és nou que Leo Messi parla a la gespa. Per això, quan s’acosta un partit gran cal mirar com el deu del Barcelona s’aproxima a l’enfrontame­nt. Aquest curs el va començar amb el burofax i va fer dues entreviste­s (Goal i La Sexta), però ara és el moment de continuar demostrant el seu compromís amb el club amb el seu joc. El capità arriba preparat per al matx contra el PSG i amb el canó a punt, segons es va veure amb el doblet a l’Alabès, dos golassos des de fora de l’àrea. Messi sempre marca abans d’un partit important de Champions al Camp Nou. Són gols amb missatge.

Són gols que avisen a l’afició culer que arriba un gran dia, una d’aquelles nits màgiques europees. També prepara els companys, que saben que és l’home a buscar, que l’han de trobar i donar-li la pilota perquè si és capaç de tenir un metre d’avantatge no hi ha ningú més desequilib­rant. Finalment, els seus gols al partit previ també serveixen per espantar una mica el rival que ha de visitar l’Estadi. Els contraris sempre respecten molt el crac però així arriben previnguts, amb l’ensurt al cos abans de l’eliminatòr­ia.

Segur que una cosa semblant li va passar al Nàpols la temporada passada després del doblet a Vitòria a l’última jornada de Lliga. Els italians van perdre 3-1 amb un gol de l’argentí. Abans de rebre el Liverpool el 2019 (3-0 amb dos gols seus) havia preparat el terreny amb una diana al Llevant. I abans del seu doblet al Chelsea el 2018 també va batre l’Atlètic. Per no parlar dels dos gols al Celta (5-0) amb què va avisar el PSG abans de la remuntada del 2017. El Bayern es va emportar un 3-0 en les semifinals del 2015 (amb dos de Messi), que havia pujat la moral contra el Còrdova (0-8). / C. Ruipérez

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain