La Vanguardia (Català-1ª edició)

No estem tan malament

- PER L’ESCAIRE Santi Nolla

Llevat que el PSG inundi avui el barcelonis­me amb un bany de realitat, el Barça es troba en un gran moment esportiu. Aquest cap de setmana va encadenar dos títols: la Copa de la Reina femenina de futbol i la Copa del Rei de bàsquet quan va vèncer el Madrid en el clàssic. Des d’abril del 2019 no s’encadenave­n dos títols en dos dies seguits. En aquella ocasió es va conquerir la Lliga de futbol i la d’hoquei patins i es classifica­va el femení per a la final de la Champions. Aquest cap de setmana el Barça ho ha guanyat tot en el que ha competit. Curiosamen­t, el president de la gestora, Carles Tusquets, porta quatre títols: Copa del Rei de bàsquet, Copa de la Reina de futbol femení, Supercopa d’hoquei patins i Copa del Rei de futbol sala. Se li podrien atorgar a Josep Maria Bartomeu, ho mereixeria, però ja no hi és.

El Barça compta en futbol i bàsquet amb dos entrenador­s amb molta personalit­at, Koeman i Jasikevici­us, i amb dos cracs impression­ants al camp i a la pista: Leo Messi i Nikola Mirotic. Va ser significat­iu veure Mirotic corejar la paraula “MVP” quan li van donar el títol de millor jugador de la final a Higgins, company seu en un Barça que va dominar sempre el Madrid. Tant com la celebració dels gols amb Leo en el futbol, en un vestidor que ha canviat després d’abandonar l’any negre.

El femení competeix al màxim nivell i el futbol sala va guanyar la Copa d’Europa i la Copa del Rei, mentre els equips d’handbol i hoquei patins continuen dominant les seves Lligues amb grans possibilit­ats d’explotar a

El Barça ho va guanyar tot el cap de setmana i, llevat que avui el PSG abaixi el bon to, el club viu un gran moment esportiu

Europa, ja que tenen una trajectòri­a excel·lent.

Les sensacions transmeses per l’equip de futbol des de l’inici de l’any són molt bones. Ha aconseguit 32 dels últims 36 punts en joc. Té raó Koeman quan afirma que l’equip no ha de passar un examen cada tres dies. Això ho ha forçat un entorn tòxic. El Barça no tenia opcions –molts experts així ho van expressar– quan el bombo va aparellar els blaugrana amb el PSG i ara està al 50 per cent. Sense Neymar però també sense Ansu Fati.

El PSG és un equip capaç d’enrojolar qualsevol, perquè la qualitat dels seus futboliste­s és molt alta. El Barça necessitar­à la màxima intensitat i una bona dosi d’autoconfia­nça, perquè, al final, el que acaba per decidir el to vital del club és la Champions. Sembla que de vegades importa poc que hagi guanyat vuit de les últimes dotze Lligues, perquè només val l’últim resultat i la memòria s’ha tornat excessivam­ent selectiva. El Barça competeix a totes les seccions a un nivell excel·lent, amb entrenador­s molt potents i equips equilibrat­s. Quan falten poc més de vint dies per a l’elecció del nou president, l’expectativ­a esportiva del club és bona, una altra qüestió, però, és la gestió econòmica que s’haurà de dur a terme.

 ?? FRANCK FIFE / AFP ?? Mauricio Pochettino va agafar les regnes del PSG, rival del Barça aquesta nit, fa un mes i mig
FRANCK FIFE / AFP Mauricio Pochettino va agafar les regnes del PSG, rival del Barça aquesta nit, fa un mes i mig
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain