La Vanguardia (Català-1ª edició)

Feijóo trasllada a Casado la necessitat de reflexiona­r després del 14-F

- C. DEL RIEGO

“Cal acceptar que les coses, de moment, no estan anant bé”. La frase la va pronunciar el president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, en les entreviste­s que ha concedit en les últimes vint-i-quatre hores a TVE i a la Cope. I segurament és la mateixa idea que ha traslladat a Pablo Casado, amb qui Feijóo es va reunir ahir a la seu de Génova, aprofitant un viatge del president gallec a Madrid, per reunir-se amb la vicepresid­enta quarta, Teresa Ribera.

Del contingut de la reunió el PP de Galícia no en parla, i Génova tampoc: l’enquadra dins de la normalitat aprofitant la presència de Feijóo a Madrid. Però la trobada arriba després de les declaracio­ns del president gallec que han posat en evidència el malestar que hi ha en amplis sectors del partit, començant pels barons, que fins ara no havien parlat en públic.

L’opinió de Feijóo sobre el canvi de seu va ser clara: “No sembla raonable abandonar la seu d’una empresa, organitzac­ió o partit quan es tenen problemes amb algunes persones o dirigents”. Creu que si passés això “no hi hauria una sola seu a Espanya que mereixés ser ocupada per un partit”. Però també va deixar clar que del que està en contra és de la justificac­ió que es va donar al canvi, el problema amb Bárcenas, no amb el fet de canviar de seu, perquè hi pot haver raons econòmique­s que ho aconsellin. “El PP deu una pila de milions. La seva situació econòmica no és gaire pròspera”, va assenyalar.

Les advertènci­es a Casado van ser constants: “Del passat no se’n renega, se n’aprèn”, va dir Feijóo, en to de retret per les paraules amb què el líder del partit es va voler desmarcar de Rajoy durant la campanya electoral.

El president gallec el que vol és que Casado reflexioni sobre el que ha fallat i es concentri en el que ha de ser la seva única prioritat, “unir el centredret­a”, que moltes vegades és més important que guanyar. Com a exemple, Feijóo va posar Manuel Fraga, que no va guanyar mai unes eleccions però va convertir el PP en “alternativ­a a Felipe González”. Va mencionar Aznar, que va ser el primer que va governar, però abans va consolidar el PP en el centredret­a, i Rajoy, que només va guanyar a la tercera. Bé és veritat que el dirigent gallec va fer un afegitó a aquesta reflexió: “Un polític que no guanya eleccions al final serà rellevat per un altre company”. Tot i que ell no discuteix el lideratge de Casado, que, a parer seu, s’ha de dedicar “a consolidar una força política”.

 ?? MINISTERI DE TRANSICIÓ ECOLÒGICA / EP ?? Alberto Núñez Feijóo ahir amb la vicepresid­enta Teresa Ribera
MINISTERI DE TRANSICIÓ ECOLÒGICA / EP Alberto Núñez Feijóo ahir amb la vicepresid­enta Teresa Ribera

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain