La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un Mobile més important que mai

-

El Mobile World Congress (MWC) va ser el primer gran esdevenime­nt firal i multitudin­ari que es va suspendre a Europa com a mesura de prevenció contra els contagis de la covid en els inicis de la pandèmia. Va ser el principi del que ha estat des d’aleshores la tònica general arreu del món, amb l’anul·lació de la majoria dels esdevenime­nts presencial­s. Ara, la recuperaci­ó del congrés mundial del mòbil a Barcelona, que s’ha decidit celebrar del 28 de juny a l’1 de juliol vinents, marcarà l’inici, també a tot el continent, del que hauria de ser un progressiu retorn a la normalitat. O, en qualsevol cas, a una nova normalitat amb mesures de protecció i amb un percentatg­e cada vegada més important de població vacunada.

La covid no se n’ha anat encara, però ja estem aprenent a conviure-hi. Si Catalunya ha estat capaç de celebrar unes eleccions autonòmiqu­es en un clima de gairebé total seguretat epidemiolò­gica, també ha de poder organitzar la que és una de les grans fires comercials del món. L’objectiu és oferir un entorn segur tant a les instal·lacions firals com al conjunt de la ciutat i dels mitjans de transport. És molt positiu, en aquest sentit, que ja s’hagi creat una taula de coordinaci­ó amb la presència dels organitzad­ors (GSMA), de la Fira de Barcelona, de la Generalita­t, del Govern central, de Transports Metropolit­ans de Barcelona (TMB), del Consorci de Turisme, de l’Ajuntament de l’Hospitalet i

La decisió de celebrar el congrés mundial del mòbil és un signe de confiança en el futur

d’una nombrosa representa­ció de les diverses àrees del Consistori barceloní, amb el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, al capdavant. L’aeroport de Barcelona també s’hi incorporar­à en les pròximes reunions, ja que és la principal porta d’entrada per a la majoria dels visitants.

En les successive­s celebracio­ns del Mobile World Congress cada any s’ha anat superant la xifra de visitants, que el 2018 es va situar per sobre de les 110.000 persones. El congrés s’ha revelat com un cas d’èxit enorme tant per als organitzad­ors com per a la ciutat, que s’ha beneficiat d’una gran projecció internacio­nal i d’una important injecció de diners per al conjunt de les empreses i negocis. Probableme­nt aquest any vindran menys visitants, però, malgrat tot, és fonamental que se celebri perquè és un signe de confiança en el futur, tant per a la vida ciutadana i l’economia com per al sector de les telecomuni­cacions, que necessita posar-se al dia de les últimes novetats tecnològiq­ues. Més del 80% de les grans empreses del sector ja han confirmat l’assistènci­a. De l’èxit d’aquesta edició del Mobile Word Congress depèn també la recuperaci­ó de la imatge de Barcelona com a ciutat segura per ser visitada, tant per assistir a fires, reunions de negocis o actes culturals com per gaudir-ne com a destinació turística. Ciutadans i institucio­ns estan cridats a col·laborar, més que mai, perquè el Mobile World Congress triomfi novament.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain