La Vanguardia (Català-1ª edició)

Vides no tan paral·leles

-

Cameron Díaz (48) ha confirmat que no tornarà a actuar després d’haver estat mare fa poc més d’un any de Raddix Madden, que va néixer per ventre de lloguer. L’actriu es vol centrar en la seva filla; el seu marit, el músic Benjamin Madden, i la seva marca de vins, Avaline.

Per la seva filla, d’un any Cameron Díaz confirma que no tornarà a actuar

Nemesi, Potami, Nil, Amada, Maurici Proeta, Eleuteri, Francesc, Jacinta, Peleuo, Tirani, Silvà, Sadot, Lleó, Zenobi

Arribarà el dia que li faran una sèrie a Melania Trump, que sembla que ha desaparegu­t del mapa, després del seu mutis pel fòrum vestida de Gucci, però per a això haurà de publicar, no escriure, un llibre. Per a les ex-primeres dames dels Estats Units la publicació de les seves respective­s memòries és una espècie de pla de pensions, tenint en compte les xifres milionàrie­s d’exemplars venuts i dels drets d’autor cobrats. Hillary Clinton, que ja en va publicar diversos com a ex-primera dama i com a ex-secretària d’Estat, ho va donar tot a l’últim (Lo que pasó), escrit després de la seva derrota com a candidata a la presidènci­a dels Estats Units davant Donald Trump. Michelle Obama també protagonit­za uns quants llibres, editats per altres persones, però va ser fa dos anys quan va llançar la bomba amb la seva biografia (La meva història), un volum en què explica la seva vida, que inclou el pas per la Casa Blanca, esclar.

Ara la Hillary i la Michelle protagonit­zen dos documental­s que es poden veure a través de Movistar i Netflix, respectiva­ment. Al primer, de diversos capítols, la que podria haver estat la primera presidenta dels Estats Units explica per primera vegada tot el que va sentir i va passar després de l’esclat del cas Lewinsky. Bé que deveu recordar aquella història tan edificant d’un president dels Estats

Units a qui no se li va acudir cap altra manera d’alleujar les tensions que col·locant una becària, que es deia Monica, sota la taula perquè el relaxés. Això és el que el mateix Bill Clinton explica al documental, a tall de justificac­ió, i el que la Hillary no té més remei que rememorar.

L’altre documental es va gravar durant la gira que Michelle Obama va fer per 32 ciutats nord-americans per presentar el seu llibre. Se la veu en grans auditoris, entrevista­da davant milers de persones i també en escoles, esglésies o centres socials xerrant amb unes quantes persones.

Al llibre Hillary es constata la solvència intel·lectual de la seva protagonis­ta homònima, i també que per sobre de tot el seu matrimoni amb Bill Clinton es basa en un projecte polític comú que protagonit­zen alternativ­ament l’un o l’altra. El marit va arribar més amunt, però la dona ha arribat més lluny. No es parla d’amor, i menys de relació romàntica. I, sens dubte, queda ben clar que mentre Bill Clinton tenia com a suport, consellera i aliada la Hillary, no era amb ella amb qui compartia les seves altres passions.

A La meva història, el documental basat en el llibre del mateix títol i protagonit­zat per Michelle Obama, tot i això, queda clar que s’ho passava d’allò més bé amb el seu marit en tots els sentits. És més, no fa falta que digui, tot i que s’intueix, que si el seu estimat Barack hagués utilitzat una becària com va fer el marit de la Hillary, l’hauria deixat plantat i ben plantat. I no per la part d’infidelita­t matrimonia­l de la qüestió, sinó perquè sentint la Michelle queda clar que per a ella la dignitat de les dones està per damunt de tot. La Hillary admet que es va sentir humiliada i profundame­nt ferida, però, d’alguna manera, justifica el bragueta fàcil del seu marit.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain