La Vanguardia (Català-1ª edició)

“Podem viure amb molt poques coses”

- ISABEL CLARÓS

La casualitat va fer que Aina Clotet (Barcelona, 1982) es convertís en actriu. Tenia 12 anys i acompanyav­a el seu pare, el doctor Bonaventur­a Clotet, a una entrevista a TV3 quan es van fixar en ella per a la sèrie Estació d’enllaç. Des d’aleshores s’ha forjat una sòlida carrera al cinema, el teatre i la televisió (Elisa K, Jóvenes, Rastros de sándalo, 53 días de invierno, Germanes, Infidels, Gran Nord...). Ahir va estrenar la segona temporada de Hierro (Movistar+), un treball que l’ha marcada profession­alment i personalme­nt.

Com és el seu paper a Hierro? Soc la Tamara, l’advocada de Gaspar Cabrera, un nou personatge a qui dona vida l’actor Matías Varela. És una noia molt fosca, dura, disposada a fer el que faci falta per aconseguir el que vol, però també amb espai per a la humanitat.

És un personatge molt diferent dels que sol interpreta­r.

Cal anar avançant i m’agrada sortir de la zona de confort. El més bonic d’aquesta professió és poder formar part de projectes com aquest, amb històries i personatge­s dels quals pots aprendre coses.

Com va ser la seva incorporac­ió a una sèrie que ja havia rodat una primera temporada?

Com a teleespect­adora la sèrie em va encantar, de manera que va ser un regal quan em van trucar. No he sentit que m’incorporés a res que ja estigués creat, perquè la primera temporada es va rodar fa dos anys i la segona va arrencar a finals de gener del 2020, quan vam viatjar tots plegats per fer les lectures, els assajos i després el rodatge. Hem compartit moltes coses, perquè El Hierro és molt lluny, de manera que estàvem instal·lats allà i vam formar una gran família. Això va fer que conegués més l’illa. És un dels llocs més salvatges i autèntics que conec. M’alegro de l’èxit de la sèrie, però em sap greu que es posi de moda.

Per què va decidir passar el confinamen­t a l’illa d’El Hierro? una gran experiènci­a, en què ens vam adonar que podem viure amb molt poques coses, perquè nosaltres només havíem viatjat amb una maleta per als meus 15 dies de rodatge. El més dur va ser estar sense la família, i a sobre els meus pares treballave­n en primera línia de la pandèmia.

Ara acaba de traslladar-se de Barcelona a Madrid.

Sí, per gestió familiar ens instal·lem durant uns mesos a Madrid. Tinc unes quantes proves i en Marcel representa Atraco, paliza y muerte en

L’actriu va passar cinc mesos a l’illa d’El Hierro, ja que es va decretar l’estat d’alarma mentre rodava la segona temporada de la sèrie de Movistar+

 ?? KIKO PIÑOL ?? Aina Clotet té dos fills amb la seva parella, l’actor Marcel Borràs
KIKO PIÑOL Aina Clotet té dos fills amb la seva parella, l’actor Marcel Borràs

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain