La Vanguardia (Català-1ª edició)

Avui estable, demà llevant

-

ALondres, Amsterdam, París, Oslo, Dublín... en la majoria de ciutats del centre, oest i nord d’Europa, la predicció de pluges no és complexa, encara que sembli el contrari. Les borrasques i fronts atlàntics van desfilant amb lleialtat, seguint les ordres del corrent en raig, espècie de director d’orquestra atmosfèric. A les 8 del matí començarà a ploure a Londres... i ho fa amb precisió britànica. Tot i això les borrasques que penetren a la Mediterràn­ia solen estar deslligade­s del corrent en jet i adquireixe­n moviments indefinits, de vegades sorprenent­s i imprevisto­s fins a poques hores. Tindrem prova d’això demà i dilluns.

CATALUNYA

Dia tranquil, sol amb alguns núvols a l’interior, capes de núvols baixos a la costa, vent girant a llevant a partir de la tarda i temperatur­a sense canvis o lleugerame­nt més baixa a la costa. Demà la nuvolosita­t augmentarà, s’acostarà la borrasca mediterràn­ia, no esperem pluja fins a últimes hores del dia, potser alguna gota que podrà ser de fang. A destacar el vent de llevant, a partir del migdia serà insistent i intens sobretot a la costa, alterant notablemen­t l’estat marítim, temporal a partir de la tarda i nit. Dilluns amb pluges, xàfecs localment intensos i temporal marítim de llevant. Ràpida millora dimarts.

ESPANYA I EUROPA

Pluges a Portugal, Irlanda i Escòcia, vent del sud càlid a França, Holanda i Bèlgica assolint Polònia, República Txeca, Àustria i Suïssa. A Espanya les pluges de Portugal també assoliran Galícia i a última hora arribaran a l’oest d’Extremadur­a i Andalusia. Diumenge avançaran al centre, Castella i Lleó, Cantàbric i meitat sud i a últimes hores a la Mediterràn­ia amb alteració marítima a les seves costes. Temperatur­es una mica més baixes diumenge, però sense fred acusat. Dilluns millora al centre i oest, persistint la inestabili­tat a la Mediterràn­ia, sobretot a la seva meitat nord i les Balears. Dimarts i els següents dies es mantindran les humitats elevades.

@AlfredRPic­o

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain