La Vanguardia (Català-1ª edició)

La plaga que no s’atura

Benzema és l’últim que ha caigut i el Madrid va a Zorrilla amb nou baixes

- FUTBOL VINT-I-QUATRENA JORNADA DE LA LLIGA SANTANDER CARLOS NOVO

La plaga de lesions al Reial Madrid no s’atura, sinó que torna a augmentar. Zidane no ha pogut recuperar cap dels vuit lesionats que tenia i per al partit de lliga a Zorrilla contra el Valladolid també tindrà la baixa d’un dels pesos pesants de la plantilla blanca, Karim Benzema. Tampoc no se sap si el francès estarà disponible dimecres a Bèrgam contra l’Atalanta. És possible que hi sigui, però no és gens clar perquè la seva recuperaci­ó s’haurà d’anar veient dia a dia.

A part del davanter francès, els altres vuit jugadors de l’equip a la infermeria són Sergio Ramos, Dani Carvajal, Fede Valverde, Eden Hazard, Marcelo, Odriozola, Rodrygo Goes i Militão.

Zidane, a la roda de premsa d’ahir, sobre si la baixa de Benzema era la més important perquè no té un recanvi de garanties (el suplent és Mariano Díaz i ha entrat a la convocatòr­ia el nou del Castella, Hugo Duro), va comentar: “Sabem qui és en Karim i com és per a nosaltres. No hi serà i hem de lluitar amb això. El que cal fer és recuperar-lo com més aviat millor, com els altres”.

El posat de Zidane s’entristeix quan se li recorda la tirallonga de baixes que assola l’equip des que va començar aquest 2021. El pitjor és que a la part tècnica no hi troben explicació. Ho consideren un peatge inevitable atesa la càrrega de partits d’un calendari molt exigent. Tot i això, el Madrid va ser eliminat de la Copa del Rei de bon

Zidane va aparcar les rotacions al desembre i això va augmentar el risc amb les lesions

començamen­t per l’Alcoià i encara no ha jugat el primer partit dels vuitens de la Champions, per la qual cosa el seu volum de partits és inferior al d’equips com el Barcelona o el Sevilla: “És el que toca. Volem evitar que hi hagi més lesionats. Tots intentem que no n’hi hagi més, però hi ha molts factors. Últimament no ens acompanya [la sort] en això. Avui ens ha tocat la lesió d’en

Karim. Paciència”, va comentar.

Més enllà de la sort o de la sobrecàrre­ga de partits (que no és tanta), a la part noble del Madrid sospiten que una part de les lesions són perquè Zidane sacseja poc l’equip des que va posar fi abruptamen­t a la política de rotacions massives. Això va passar a començamen­ts de desembre, quan va recórrer a la vella guàrdia per redreçar una nau que se n’anava a l’aigua i que amenaçava d’emportar-se l’entrenador.

Una prova d’això és el que va passar amb Ramos, que ho va jugar tot amb el genoll tocat fins que li va dir prou a la Supercopa d’Espanya. Amb Benzema ha pogut passar el mateix. Zidane no li ha donat descans perquè no confia en els dos futboliste­s de la plantilla que podien rellevar-lo: Jovic, ara altre cop a l’Eintracht, i Mariano, molt poc del gust de l’entrenador francès. Un cas a part és el d’Hazard, que ja compleix deu lesions des que va fitxar pel Madrid. Altres lesionats estan envoltats de misteri. En dos casos, Odriozola i Militão, se sap que estan lesionats, però ni tan sols hi ha comunicat mèdic de cap dels dos.

 ?? EP ?? Karim Benzema, de genolls, diumenge al Reial Madrid-València
EP Karim Benzema, de genolls, diumenge al Reial Madrid-València

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain