La Vanguardia (Català-1ª edició)

El sector tèxtil va facturar un 25% menys el 2020 a causa de la covid

- REDACCIÓ

El sector tèxtil i de la moda va facturar 14.839 milions d’euros el 2020, un 25% menys que l’any anterior, a causa de la pandèmia, que va tenir una incidència especial en les categories relacionad­es amb l’activitat social, com la roba de bany, exterior i infantil.

Aquestes dades s’inclouen al panell de consum de productes de moda elaborat pel Clúster Català de la Moda (Modacc) i l’empresa d’estudis de mercat Kantar, que ha analitzat el consum setmanal de 8.000 persones majors de 15 anys d’Espanya al llarg del 2020.

L’informe mostra com les categories que han tingut la caiguda més gran són les relacionad­es amb l’activitat social i el lleure, com les peces de bany (-40,6%), el punt exterior de dona (-25,6%) o la moda infantil (-20,1%), malgrat la remuntada que va viure en el tercer trimestre per la tornada a l’escola.

Segons Modacc, les dades proven que les xifres de vendes es van veure agreujades per l’onada de contagis i restriccio­ns que hi va haver a partir del mes de novembre, que van perjudicar la campanya de Nadal.

Per la seva part, les partides que han atenuat la caiguda i fins i tot han iniciat una recuperaci­ó són les de “necessitat i reposició”, que no depenen tant de la vida social.

Així, les vendes anuals de calceteria han estat un 20,1% inferiors a les de l’any anterior, però en l’últim trimestre ja es van aconseguir resultats positius, amb un increment de les vendes de l’1% respecte al quart trimestre del 2019. També la moda íntima ha caigut un 13,2 % anual, però en l’últim trimestre ha superat les vendes que es van registrar en els tres darrers mesos del 2019, de manera similar a les vendes de moda íntima masculina, que van caure un 11,4% de mitjana anual, encara que en el quart trimestre van augmentar un 3,5 %.

Durant el 2020 s’han venut una mica més de mil milions de peces de roba exterior, íntima, infantil, bany i calceteria, un 22,8% menys que les venudes l’any anterior.

Les expectativ­es per al 2021, segons Modacc, són d’una “lenta recuperaci­ó”, que s’espera que “compensi” almenys la meitat de la pèrdua de mercat provocada per la pandèmia durant el 2020. Aquesta recuperaci­ó es farà més evident en el segon semestre de l’any, quan s’espera una millora econòmica i sanitària.

El clúster de moda Modacc espera una “lenta recuperaci­ó” del mercat aquest mateix any

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain