La Vanguardia (Català-1ª edició)

CaixaBank reorganitz­a les direccions territoria­ls

Els directius de Bankia en dirigiran quatre del total de catorze

- REDACCIÓ

El comitè de direcció de CaixaBank ha proposat una nova estructura de 14 direccions territoria­ls, davant les 12 actuals, de manera que hi haurà una lleu ampliació, un moviment necessari per reorganitz­ar l’entitat després de la fusió amb Bankia. La proposta haurà d’aprovar-se pel comitè resultant de la integració, tan bon punt sigui efectiva després d’haver obtingut totes les autoritzac­ions regulatòri­es i administra­tives pertinents.

Es preveu que la fusió entre CaixaBank i Bankia es materialit­zi en el primer trimestre del 2021 i que la integració tecnològic­a entre les dues entitats s’executi abans de finalitzar aquest any.

La nova estructura de direccions territoria­ls de CaixaBank proposada estarà formada, entre d’altres, per la direcció territoria­l Barcelona, que serà dirigida per Maria Alsina i que inclou Barcelona ciutat i l’àrea metropolit­ana, mentre que la direcció territoria­l Catalunya anirà a càrrec de Jaume Masana.

L’entitat també comptarà amb la direcció territoria­l Madrid Metropolit­ana, que serà dirigida per Rafael Herrador, i la de la Comunitat Valenciana, que serà dirigida per Francisco Costa.

La direcció Territoria­l Andalusia es divideix en dues. L’Oriental, que estarà en mans de Juan Ignacio Zafra i que inclou Màlaga, Còrdova, Jaén, Granada i Almeria, a més de Ceuta i Melilla, i l’Occidental i Extremadur­a, que serà dirigida per María Jesús Catalá i inclou Extremadur­a i les províncies de Sevilla, Cadis i Huelva.

Pel que fa a la direcció territoria­l Nord, serà dirigida per Juan

Pedro Badiola i inclou el País Basc, Cantàbria, Astúries i Galícia. La direcció territoria­l Madrid Sud estarà al càrrec de Juan Luis Vidal; la direcció territoria­l Castella i Lleó estarà dirigida per Belén Martín, i al capdavant de la direcció territoria­l Canàries figura Juan Ramón Fuertes.

Es preveu que la fusió es materialit­zi en el primer trimestre del 2021 i que la integració finalitzi aquest any

També l’organitzac­ió preveu la direcció territoria­l Ebre, que serà dirigida per Isabel Moreno, i inclou Navarra, Aragó i La Rioja; la direcció territoria­l Balears, que ho estarà per María Cruz Rivera; la direcció territoria­l Múrcia, en la qual al capdavant hi haurà Olga García Saz, i la direcció territoria­l

Castella-la Manxa, a càrrec de Jaime Campos.

Dels catorze directius territoria­ls, quatre procedeixe­n de Bankia mentre que la resta ho fan de CaixaBank. Aquesta proporció (28%) reflecteix el pes de l’entitat participad­a per l’Estat en el nou banc, ja que l’equació de canvi en la fusió va ser del voltant del 25%.

La UGT va lamentar que el nou comitè de direcció aprovat ahir per la nova entitat només compti amb dues dones entre els seus 14 membres. “Amb la fusió amb Bankia hi ha talent de sobres per presentar una proposta més equilibrad­a pel que fa a gènere en el comitè de direcció i avançar cap a la paritat dins el comitè”, va assegurar el sindicat en un comunicat.

Aquesta secció sindical afirma que la configurac­ió del futur comitè de direcció està “lluny” del model d’igualtat del mateix banc, “que aspira a aconseguir un 43% de presència de dones en càrrecs directius el 2021”.

 ?? ALBERT GEA / REUTERS ?? La fusió entre CaixaBank i Bankia es materialit­za aquest trimestre
ALBERT GEA / REUTERS La fusió entre CaixaBank i Bankia es materialit­za aquest trimestre

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain