La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’Àrea Metropolit­ana de Barcelona aspira a triplicar la seva energia solar

- JOSE POLO Pallejà

L’Àrea Metropolit­ana de Barcelona (AMB) aspira a triplicar la potència de les seves instal·lacions dedicades a la generació d’energia solar en només un any, segons va explicar ahir l’ens supramunic­ipal a Pallejà, localitat del Baix Llobregat on fa poc s’han instal·lat plaques solars a la teulada de la sala Pal·ladius.

Per això, aquest 2021 es col·locaran 16 noves instal·lacions fotovoltai­ques en cobertes d’edificis. A més a més, es crearan dotze fotolinere­s, que són les infraestru­ctures que serveixen per recarregar els vehicles elèctrics.

La inversió ascendirà a prop de sis milions d’euros. Les instal·lacions formen part d’un programa que té el suport dels fons europeus Feder, que l’AMB gestiona gràcies a un conveni amb la Generalita­t de Catalunya. Tot forma part d’un pla ideat fa temps però que durant aquest any rebrà un impuls important.

Comptant totes aquestes actuacions, es calcula que a finals d’any la potència instal·lada arribarà als 2.920 KWp, i un total de 1.314 KWp seran fruit de les noves instal·lacions.

“Prioritzan­t les energies renovables no només protegim el medi ambient, sinó que també afavorim econòmicam­ent la ciutadania contribuin­t a reduir la factura”, va valorar el vicepresid­ent d’Ecologia de l’AMB, Eloi Badia.

Les noves cobertes fotovoltai­ques a l’àrea metropolit­ana –el pla no inclou actuacions a la capital catalana– s’instal·laran en localitats com Sant Feliu de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, Gavà i Sant Just Desvern, entre d’altres. Per la seva banda, hi ha fotolinere­s a punt d’entrar en funcioname­nt a Castelldef­els o Cornellà de Llobregat i de planificad­es en municipis com Sant Adrià de Besòs, Sant Cugat del Vallès o Esplugues de Llobregat.

A llarg termini, el gran objectiu de l’AMB és que els ajuntament­s de la conurbació de Barcelona siguin 100% sostenible­s el 2030. És a dir, es pretén que d’aquí nou anys tots els consums energètics dels edificis municipals i la il·luminació pública provinguin d’energies renovables.

De moment, ja hi ha un pla de sostenibil­itat aprovat amb una capacitat d’inversió de 110 milions d’euros en actuacions d’eficiència energètica i mobilitat sostenible.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain