La Vanguardia (Català-1ª edició)

Crònica d’un divorci esperat

- Química. Quatre fills.

ENRIC TRIAS Barcelona

La crònica d’un divorci anunciat es va fer oficial divendres. Kim Kardashian va sol·licitar la dissolució del seu matrimoni amb Kayne West a Los Angeles gairebé set anys després de casar-se i tenir quatre fills en comú. Ja fa temps, es diu que al voltant d’un any, que la parella va trencar la convivènci­a, i ara viuen separats per la distància entre Los Angeles, on viu ella, i Wyoming, on hi ha l’espectacul­ar ranxo familiar en què el raper es va instal·lar quan les desavinenc­es amb l’estrella dels realities van ser irreconcil­iables.

La rematada del seu matrimoni arriba després de mesos de rocamboles­ques declaracio­ns d’en Kayne a través de les xarxes socials, mentre es diu que ha patit una de les seves pitjors crisis. El divorci podria ser pacífic perquè van firmar un acord prematrimo­nial i perquè, com diuen mitjans dels Estats Units, les converses sobre el repartimen­t dels béns estan bastant avançades. Però caldrà esperar a veure què passa en realitat en aquesta ruptura de dos dels pesos pesants de les pàgines roses de l’altra banda de l’Atlàntic quan s’han de repartir 4.000 milions de dòlars i nombroses propietats.

De moment sembla que la celebritat no utilitzarà els coneguts problemes de salut mental del seu marit –té trastorn bipolar– per obtenir la custòdia legal completa dels seus quatre fills. Així doncs, l’exparella compartirà la custòdia de la North (7), en Saint (5), la Chicago (3) i en Psalm (1).

La gota que va fer vessar el got per a la Kim va ser que el raper es presentés amb una campanya surrealist­a a les eleccions presidenci­als dels Estats Units en un intent de superar la seva dona, que feia temps que participav­a en un lobby per a la defensa de la justícia penal dels Estats Units. A l’estiu el raper ja va parlar de divorci a Twitter, on va escriure que havia “intentat divorciar-me de la Kim des que es va reunir amb Meek Mill al Waldorf Astoria”. Es referia a la cimera a què va assistir la influencer el novembre del 2018 per a la reforma carcerària dels Estats Units. Va esborrar aquells tuits després d’uns instants i es va disculpar, però el mal ja estava fet. Els insults a la mare i mànager de les germanes, Kris Jenner, i la revelació de detalls íntims del seu matrimoni, com que ell volia que la Kim avortés i no tingués la seva primera filla, van acabar de dinamitar el rendible matrimoni.

La Kim no va tenir més remei que revelar que el seu marit era bipolar, malgrat que ell ja n’havia parlat i els seus ingressos en clíniques psiquiàtri­ques eren coneguts.

Serà el tercer divorci de Kim Kardashian. Va estar casada entre el 2000 i el 2004 amb el productor musical Damon Thomas i va ser esposa durant 72 dies de l’exjugador de bàsquet Kris Humphries i gairebé 20 mesos més de baralla per acabar materialit­zant un altre divorci cantat. Mentre encara s’ultimava aquella separació definitiva, la Kim i en Kayne van anunciar que esperaven la seva primera filla.

Kim Kardashian i Kayne West es van conèixer el 2003 quan van coincidir en una sessió d’enregistra­ment mentre l’estrella de televisió sortia amb el seu primer marit. Anys després ell va confessar que es va enamorar d’ella només de veure-la. Van explotar la relació des dels primers coquetejos, ja que en les aparicions públiques conjuntes es notava la química entre ells, però insistien que només era amistat.

No va ser fins deu anys més tard, el 2013, quan van donar a conèixer el seu amor assistint a un gran nombre d’esdevenime­nts junts. Van celebrar el seu enllaç el 2014 al Forte di Belvedere de Florència i una sonada prefesta al palau de Versalles. El final del matrimoni arriba pocs mesos després d’anunciar-se que Keeping up with the Kardashian­s , el reality familiar en què apareixien tots dos, tindrà l’última temporada el 2021.

La decisió del raper de presentar-se a les eleccions dels EUA va ser la gota que va fer vessar el vas per la Kim

 ?? JASON SZENES / EFE ?? La parella va començar la relació el 2013, i en totes les aparicions públiques destil·laven una gran química
North (7), nascuda abans de casar-se, Chicago (3) i Psalm (1), nascuts d’un ventre de lloguer, i Saint (5)
JASON SZENES / EFE La parella va començar la relació el 2013, i en totes les aparicions públiques destil·laven una gran química North (7), nascuda abans de casar-se, Chicago (3) i Psalm (1), nascuts d’un ventre de lloguer, i Saint (5)
 ?? INSTAGRAM ??
INSTAGRAM
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain