La Vanguardia (Català-1ª edició)

La Generalita­t obre expedient a Bosch pel suposat cas d’assetjamen­t a Exteriors

- À.TORT

Encara cueja. Un any després de fer-se públic el presumpte cas d’assetjamen­t sexual, al Departamen­t d’Acció Exterior, de Carles Garcias, mà dreta de l’exconselle­r Alfred Bosch, la qüestió no s’ha tancat. S’acosta el final, perquè el Govern ha obert un expedient sancionado­r a Bosch que hauria de resoldre d’una vegada per totes el cas, però continua viu. Amb tot, l’exconselle­r va celebrar la decisió de l’Executiu català, perquè se li obre la possibilit­at de defensar-se i “restablir” el seu nom.

“Ja era hora. Finalment podré explicar els fets com van passar i defensar-me de les derivades que m’afecten i les acusacions que s’hagin pogut formular contra mi”, va manifestar Bosch.

Sobre ell la Generalita­t tenia dos informes sobre la taula. Els dos documents es contradiue­n.

El primer, de Funció Publica –adscrita juntament amb Polítiques Digitals, en mans de JxCat–, va resoldre que calia expedienta­r l’exconselle­r per encobrimen­t i per no haver activat el protocol en cas d’assetjamen­t sexual. El segon text, presentat pel Comitè Assessor d’Ètica Pública, amb tres dels cinc membres d’ERC, l’exonera. Davant d’això, el vicepresid­ent del Govern, Pere Aragonès, va frenar l’expedient per demanar al Gabinet Jurídic Central de la Generalita­t un tercer informe, que és el que ha resolt obrir l’expedient.

La reacció de Bosch, que va dimitir el 9 de març de l’any passat, és positiva perquè, segons explica, fins ara ningú al Govern li ha reclamat la seva opinió per poder defensar-se del presumpte encobrimen­t

Garcias confirma a aquest diari que no li ha arribat cap denúncia o sanció, ja sigui judicial o administra­tiva

dels fets que s’imputen a Garcias. “És un bon moment per restablir el meu nom”, va afirmar. A més, en conversa amb aquest diari, l’exconselle­r assegura que no ha tingut mai coneixemen­t dels informes de Funció Pública i Ètica Pública, més enllà del que s’ha publicat a la premsa.

Bosch també denuncia que s’està investigat la derivada –l’encobrimen­t– d’uns fets –l’assetjamen­t– que “no han investigat ni han estat sancionats”. De fet, consultat per La Vanguardia, Garcias confirma que, després d’un any de fer-se públic el presumpte assetjamen­t, no li ha arribat cap denúncia o sanció, ja sigui judicial o administra­tiva.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain