La Vanguardia (Català-1ª edició)

Cuarenta años del 23-F

-

Recuerdo aquella tarde. El Congreso votaba la investidur­a de Calvo Sotelo. Me llamó mi compañera: “¿Te has enterado?”, me dijo. “¿De qué?”, respondí. “Un golpe de Estado”. Corrí a encender la radio y el corazón me dio un vuelco. Radio Nacional emitía música militar. TVE no informaba. La cadena Ser –menos mal–, sí. Las noticias que llegaban eran alarmantes. Sensación de impotencia y rabia. Había que defender la incipiente democracia. ¿Qué hacer? ¿Cómo actuar? En València los golpistas sacaban los tanques a la calle. No podía ser. Si en Madrid ocurría lo mismo, intentaría comunicar con mis amigos para salir a plantar cara. Noche tensa. De madrugada el rey –mucho tardó– ordenó mantener el orden constituci­onal. Horas después, todo quedó en un mal trago.

Estaba claro, el franquismo todavía coleaba con ira. Éramos una democracia tutelada por sables. Y hoy en día, aún me sorprende que en València nadie se echara a la calle.

Miguel Fernández-Palacios Madrid

Si bé el més conegut és el pati dels Tarongers del Palau de la Generalita­t, Barcelona té almenys un altre pati amb tarongers, segons mostra Joan Gay, que retrata aquests arbres al carrer Fondal de Sant Martí. Compartiu fotos a participac­ion@lavanguard­ia.es

L’altre pati dels Tarongers de Barcelona

calgui cremar mobiliari urbà, es trenquin vidres, es destrossin botigues... Tot el suport al dret a manifestar-se, però mai a aquesta salvatjada. El que sí que em sembla fora de lloc és que partits que volen formar govern estiguin a favor d’aquestes accions.

Tant de bo el nou Govern es decideixi d’una vegada a governar en allò que es necessita més (sanitat, educació, comerç, turisme...), i es deixi de ximpleries. que us digui, gaire cara de voler una mediació no en feien! M’imagino aquestes declaracio­ns arribant a Dinamarca, encara estarien rient.

Miguel Flaquer García Subscripto­r Barcelona lugar de aumentar los egos de algunos de nuestros representa­ntes.

David W. Johnson Suscriptor Sant Llorenç d’Hortons

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain