La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un altre micròfon que se li apaga

L’ex-Spice veu perillar la seva marca moda després de perdre 50 milions en dotze anys

- Desfilades

ELENA CASTELLS

Barcelona

Va arribar a confessar que quan era cantant al grup d’èxit Spice Girls li apagaven el micro mentre actuava en directe amb les companyes i deixaven que cantessin la Geri, la Mel B, la Mel C i l’Emma. La falta de veu la compensava amb l’estil i les poses a l’escenari. A l’armari només hi havia espai per a peces cenyides, vestits curts i teixits cridaners. “Sempre havia estat la que estimava més la moda, i per això a les noies els regalaven la roba, perquè era una porqueria, i a mi em donaven molts més diners per poder-me comprar vestits de Gucci”, va explicar una vegada.

Va ser un dels seus mànagers musicals, Simon Fuller, qui li va suggerir que treballés en la moda, com a dissenyado­ra. I ho va fer. Pocs anys després de la desaparici­ó de la girl band i del seu fracàs en solitari, la Victoria, primer Adams i després Beckham, es va venja amb l’anècdota del micro:

“Qui riu l’últim riu més a gust, i ara el meu micròfon està realment encès”. Es referia al seu èxit profession­al com a dissenyado­ra al món de la moda que va començar el 2008. El setembre d’aquell any va presentar la seva primera col·lecció al Waldorf Astoria de Nova York i el 2011 va rebre el premi a la millor marca de l’any als premis de la Moda Britànica. Des d’aquell moment semblava que la seva carrera com a dissenyado­ra seria meteòrica i exitosa. Moltes celebritie­s com Meghan Markle, Olivia Palermo,

Demi Moore, Kate Winslet i, fins i tot, la reina Letícia van començar a lluir peces de la firma Victoria Beckham, i les seves desfilades eren de les més aplaudides. Però l’èxit no ha anat acompanyat de bones xifres, i fa anys que la firma protagonit­za notícies econòmique­s que no apunten a una bona salut financera. El micro de la moda sembla que també se li apaga.

Ara una auditoria feta fa poc a la seva empresa tèxtil ha revelat que el 2019 ha tingut pèrdues per valor de 13,65 milions d’euros. Però la magnitud de la tragèdia és molt més gran, ja que en aquest informe no s’hi han sumat les xifres que van resultar del 2020, any de la pandèmia i en què la Victoria ja va haver de demanar

46 anys

L’excantant, a qui tancaven el micro en directe per la falta de veu, es va convertir en dissenyado­ra el 2008

ajut econòmic al Govern per fer un ERTO al personal, malgrat que finalment el va retirar després de ser molt criticada tenint en compte la seva fortuna personal. Segons les dades que ha publicat el Daily Mail, aquestes pèrdues sumades a totes les dels anys anteriors més el que suposi la sagnia del 2020 amenacen el futur profession­al de la dona de David Beckham. Així, la marca, tal com recull aquest mitjà, ha perdut al voltant de 53,20 milions d’euros des que es va posar en marxa.

Aquest volum de pèrdues pot arribar a posar en risc el futur del negoci com es pot llegir a l’informe dels auditors: “Els esdevenime­nts o les condicions indiquen que hi ha una incertesa material que pot derivar en un dubte significat­iu sobre la capacitat de l’empresa per continuar en funcioname­nt”.

La viabilitat de la seva marca de moda no farà trontollar les finances de l’excomponen­t de les Spice Girls i el seu home, l’exfutbolis­ta i empresari David Beckham, que junts amassen una fortuna multimilio­nària. Segons The Times ,la parella posseeix gairebé 400 milions d’euros; per a The Mirror la xifra ascendeix a 750 milions, i Forbes calcula que només en David podria haver acumulat uns 800 milions.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain