La Vanguardia (Català-1ª edició)

Stevie Wonder se’n va dels EUA per l’agitació

- EFE Washington

Stevie Wonder es traslladar­à a viure Ghana per l’agitació política que es viu als Estats Units. El cantant, de 70 anys i natural de Saginaw, a l’estat de Michigan, va dir que li agradaria tornar a veure “somriure” el seu país, i que el vol veure “abans de viatjar per traslladar-me a Ghana, perquè això és el que faré”, va insistir.

L’anunci el va fer al programa d’entreviste­s d’Oprah Winfrey i va dir que la decisió ja estava presa. La periodista li va preguntar: “Et traslladar­às permanentm­ent a Ghana?”. I el cantant i compositor, el nom real del qual és Stevland Hardaway Morris, va respondre que sí.

L’autor d’èxits com You are the sunshine of my life o I just called to say I love you va subratllar que no vol que “els fills dels meus fills hagin de dir: ‘Oh, sisplau, com jo. Sisplau, respecta’m; sisplau, sé que soc important; sisplau, valora’m’. Què és això?”.

Segons mitjans dels Estats Units, aquesta no és la primera vegada que el cantant considera traslladar-se a Ghana. El 1994 va dir que sentia que hi havia “més sentit de comunitat” en aquest país africà que als Estats Units.

Wonder va néixer prematuram­ent i com a conseqüènc­ia d’això és cec. Va aprendre a tocar el piano, la bateria i l’harmònica als 9 anys, i va firmar amb Motown el 1961. Des d’aleshores ha guanyat 25 premis Grammy i un premi honorífic, i ha estat nominat 74 vegades. A més de la seva tasca en la música és activista social. S’ha casat tres vegades i té nou fills.

 ?? SPOTIFY ??
SPOTIFY
 ?? EVAN AGOSTINI / GTRES ?? Stevie Wonder
EVAN AGOSTINI / GTRES Stevie Wonder

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain