La Vanguardia (Català-1ª edició)

Depardieu, imputat per violació i agressió sexual a una actriu

- REDACCIÓ

L’actor francès Gérard Depardieu, de 72 anys, va ser imputat el 16 el desembre per violacions i agressions sexuals arran de la denúncia d’una jove actriu i ballarina. La notícia es va fer pública ahir, tot i que quan l’actor va ser imputat no es va prendre cap mesura de seguretat provisiona­l en contra seu.

L’agost del 2018 Depardieu va estar en contacte amb la víctima per donar-li consells sobre la seva carrera. La jove, filla d’un conegut de l’actor, va denunciar haver estat forçada per ell aprofitant una trobada per a un assaig informal d’una obra de teatre, apuntava el diari Le Parisien. Els fets denunciats van passar al domicili parisenc de l’actor els dies 7 i 13 d’agost d’aquell any, segons van indicar llavors els mitjans francesos.

La Fiscalia de París va assumir la investigac­ió el 30 d’agost del 2018, després que la d’Ais de Provença, ciutat on va ser rebuda la denúncia tres dies abans, “es desvinculé­s” de les indagacion­s declarants­e incompeten­t. Tot i que en un primer moment la va arxivar, la denunciant, el nom de la qual es manté en l’anonimat, va aconseguir que fos confiada posteriorm­ent a un jutge d’instrucció.

L’advocat de l’actor, Hervé Temime, va al·legar el 2018 que el seu client desmentia categòrica­ment haver comès qualsevol infracció o haver tingut “cap mena de comportame­nt delictiu”, i va lamentar el perjudici que aquestes acusacions suposaven per al popular intèrpret, famós pels papers en pel·lícules com Cyrano de Bergerac (1990) i per la sèrie d’Astèrix i Obèlix, basada en els còmics de Goscinny i Uderzo.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain