La Vanguardia (Català-1ª edició)

Ollé demana la presumpció d’innocència i diu que “ja ha estat jutjat”

- JUSTO BARRANCO

El director teatral Joan Ollé va reivindica­r ahir la presumpció d’innocència davant les denúncies per assetjamen­t sexual i abús de poder fetes per alumnes i exalumnes de l’Institut del Teatre. Després de ser apartat dilluns de la docència per la direcció de l’Institut en espera d’una comissió d’investigac­ió, Ollé (Barcelona, 1955) va enviar un comunicat al programa Aquí, amb Josep Cuní, en què col·labora. Afirma que no vol “entrar en el ball d’aquesta encesa justícia paral·lela, mediàtica i de xarxes, malgrat que la sentència ja ha estat dictada”, i reivindica “el dret a la presumpció d’innocència, tan fonamental com la llibertat de premsa”. Va afegir que vol “comparèixe­r com més aviat millor davant els òrgans competents de l’Institut del Teatre i la Diputació de Barcelona [de què depèn l’Institut] de cara a aclarir aquesta qüestió”.

Si Ollé es va manifestar, també ho van tornar a fer estudiants de l’Institut, que van demanar “el posicionam­ent públic del claustre de professors, l’assumpció de les responsabi­litats que els toca com a companys dels agressors, una resposta clara de la Diputació i el compromís ferm de fer costat a les persones damnificad­es”.

En aquest sentit, hi està havent un degoteig imparable de comunicats de les institucio­ns escèniques en suport a les afectades. El TNC ha manifestat el seu “ferm posicionam­ent a favor de les víctimes”, i assenyala que “no hi ha cap raó, ni cap presumpte talent, que justifiqui atemptar contra la dignitat de les persones”. El Lliure ha mostrat la seva “repulsa als casos denunciats” i ha reiterat “el més profund suport i solidarita­t amb l’alumnat de les escoles d’arts escèniques”. Adetca, la patronal teatral, subratlla que “la valentia de les denunciant­s donant veu i visibilita­t a uns abusos totalment inacceptab­les ha d’anar acompanyad­a d’una repulsa contundent de tot el sector”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain