La Vanguardia (Català-1ª edició)

El sinistre del mestre del golf encongeix el cor dels nord-americans

- FRANCESC PEIRÓN Nova York

Tiger Woods s’ha tornat a convertir en la notícia del dia. Les television­s per cable dels EUA es van oblidar de la política i es van centrar en la llegenda del golf. Altre cop el pèndol, que en el cas de Woods es mou entre els èxits esportius del gran mestre i la pàgina de successos de l’home amb debilitats.

Aquesta vegada ha tocat successos. Tiger Woods va fer que als nord-americans se’ls encongís el cor veient les imatges de com va quedar el seu cotxe després d’un altre accident. Va tenir lloc cap a la set del matí al comtat californià de Los Angeles. Anava sol. Per alliberar-lo de la ferralla es van necessitar les anomenades “mandíbules de la vida”. Es parlava de múltiples lesions a les cames, d’intervenci­ó quirúrgica d’urgència.

El costat fosc de Woods es va començar a revelar el 2009, i va marcar el seu declivi durant gairebé tota una dècada. Aquell any es va parlar d’un accident absurd, just davant la casa de Windermere, a Florida. Va impactar contra un arbre i una boca de reg.

De fet, aquella estranya circumstàn­cia va portar a tota mena de rumors i a una certesa. La seva esposa Elin se’n va separar i va demanar el divorci. Aquell sinistre va propiciar el descobrime­nt d’una vida oculta. Als Estats Units, tan donats a fer llenya de l’arbre caigut, li van dir de tot. Els tabloides s’hi van acarnissar, i feien fotos de qualsevol que assegurava que havia estat amant seva.

Aleshores Woods es va quedar a les fosques. Al marge de la ruptura familiar i del descrèdit, el considerat millor jugador de la història amb permís de Jack Nicklaus (18 títols grans) va entrar en un calvari d’operacions. L’esquena ha estat la seva tortura.

El maig del 2017 l’ex-número u va tornar a ser notícia no esportiva. La policia de Palm Beach el va arrestar. Encara se’l va enfonsar més. Es va explicar que conduïa sota els efectes de l’alcohol.

El temps va fer que les coses es veiessin d’una altra manera. En realitat, a Woods el va trobar la policia aparcat en una carretera i dormint. La seva versió va semblar creïble. Havia pres calmants per al mal d’esquena, i van tenir un efecte de somnolènci­a, de manera que va optar per parar i descansar.

Tot es va oblidar quan el 2019 va guanyar el seu cinquè Masters, el seu gran número quinze. Això el va portar a la redempció general i a la Casa Blanca per rebre la medalla presidenci­al de la llibertat.

Woods es recuperava ara d’una altra operació a l’esquena.

La vida del genial esportista es mou entre els èxits esportius i els problemes al volant

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain