La Vanguardia (Català-1ª edició)

Danone inverteix 12 milions i amplia la planta de Parets

La multinacio­nal aposta per productes amb base vegetal

- L. AGUSTINA

La multinacio­nal alimentàri­a Danone, la filial espanyola de la qual té la seu a Barcelona, va explicar ahir una inversió ja iniciada per potenciar la seva principal fàbrica catalana. La companyia ha invertit 12 milions d’euros en la planta de Parets del Vallès per a la posada en marxa d’una nova línia de producció de referèncie­s d’origen vegetal, segons va anunciar en un comunicat.

Danone fa d’aquesta manera una aposta per un segment del mercat que està clarament a l’alça, com és el de potenciar l’adopció d’hàbits d’alimentaci­ó i hidratació saludables, sostenible­s i inclusius. La multinacio­nal francesa va destacar ahir que amb aquesta nova línia la planta de Parets del Vallès es converteix en el primer centre de Danone a Europa destinat a l’elaboració d’alternativ­es vegetals al iogurt amb base de coco i base de civada.

Segons la nota, “Danone reforça així la seva aposta per la innovació per oferir més i millors alternativ­es a un consumidor cada vegada més flexitarià”. El flexide tarianisme està de moda. Aquesta pràctica consisteix a apostar pel menjar saludable sense rigidesa, de manera que els seus seguidors poden comportar-se com a vegetarian­s al seu domicili, però després mostrar-se oberts a prendre carn quan efectuen ingestes fora de casa.

Les grans multinacio­nals, atentes a aquesta tendència, fabriquen cada vegada més productes per als flexitaria­ns. En el cas de Danone, la planta de Parets s’ha convertit en la primera fàbrica híbrida de la companyia a produir tant iogurts lactis com alternativ­es plant-based, és a dir, amb base vegetal encara que no exclusivam­ent vegetals.

La nova línia fabrica productes vegetals amb base de coco i base civada, tant per al mercat local com internacio­nal, sota les marques Alpro, Activia i Oikos. “El nostre compromís és aportar salut al major nombre possible de persones a través de l’alimentaci­ó i la hidratació i ho fem impulsant la revolució alimentàri­a amb la innovació com a principal força de transforma­ció, tant en la nostra gamma de productes com en les nostres operacions”, assegura Paolo Tafuri, director general de Danone España.

Inaugurada el 1982, la planta de Parets del Vallès ocupa 51.000 m2 i dona feina a 181 persones, incloent-hi dotze nous treballado­rs per a la nova línia de fabricació. A la Parets cal afegir les fàbriques que Danone té a Aldaia (València), Salas (Astúries) i Tres Cantos (Madrid). Juntes reben cada dia prop de 850.000 litres de llet fresca de proximitat procedents de granges familiars i matèria primera per a la producció d’alternativ­es vegetals.

L’empresa Danone assegura que totes les granges amb què col·labora la companyia apliquen un estricte protocol de benestar animal.

El grup alimentari ha augmentat la plantilla en 12 persones a Parets, on hi ha 181 treballado­rs

 ?? . ?? Fàbrica de Danone a la localitat catalana de Parets del Vallès
. Fàbrica de Danone a la localitat catalana de Parets del Vallès

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain