La Vanguardia (Català-1ª edició)

‘Patria’, ‘La unidad’ i ‘Gente hablando’, premis MiM

‘Vida perfecta’, la sèrie amb més guardons de la 8a edició

- REDACCIÓ

Patria, La unidad, Gente hablando i Vida perfecta són algunes de les sèries guanyadore­s de la vuitena edició dels premis MiM Series, anomenats els Emmy ibèrics. Els deu guardons de què es componen es van lliurar en una cerimònia adaptada a les circumstàn­cies de la pandèmia emesa ahir a RTVE. En aquesta edició hi participav­en títols estrenats entre l’1 d’octubre del 2019 i el 30 de setembre del 2020, tant en obert com en canals i plataforme­s de pagament.

A la categoria de minisèrie es va imposar Patria (HBO), l’adaptació de la novel·la homònima de Fernando Aramburu sobre dues famílies enfrontade­s durant les accions armades del grup terrorista ETA al País Basc. Aquesta producció també es va veure recompensa­da amb el premi ex aequo per a Ane Gabarain i Elena Irureta com a millors actrius de drama.

Per la seva banda, La unidad (Movistar+), un thriller policial sobre la localitzac­ió i desactivac­ió de cèl·lules terroriste­s, va guanyar en la categoria de drama i de direcció per a Dani de la Torre, mentre que el millor actor de drama va ser per a Javier Rey pel seu personatge del mafiós Malpica a Hache (Netflix), una història sobre tràfic d’heroïna ambientada a la Barcelona grisa dels anys seixanta.

En comèdia es va endur el guardó Gente hablando (Atresplaye­r Premium), una sèrie d’autor d’Álvaro Carmona composta per capítols independen­ts en què generalmen­t dues persones mantenen una conversa sobre temes diversos. Tot i això, va ser la sèrie sobre tres dones a la trentena que passen per unes crisis personals, Vida perfecta, la que va obtenir més premis en aquesta edició: guió per a Leticia Dolera i Manuel Burque i d’interpreta­ció per a Aixa Villagrán i Enric Auquer. Va tancar el palmarès Servir y proteger (TVE) com a millor sèrie d’emissió diària.

A més, l’actriu madrilenya Ester Expósito va rebre el premi Jove Talent amb què es reconeix la potenciali­tat profession­al de la intèrpret com a valor jove de l’escena i “una carrera meteòrica, que ha arribat acompanyad­a d’un reconeixem­ent incomparab­le a les xarxes socials que l’han impulsada com una de les joves més influents d’Espanya”, va assenyalar l’organitzac­ió.

Impulsats per Dama (entitat especialit­zada en la gestió de drets d’autor d’obres audiovisua­ls) i organitzat­s per Madridimag­en, els premis MiM han tingut un jurat format per la productora nominada a l’Oscar María del Puy Alvarado; el director i president de Dirige, Juanma Pachón; la guionista i actriu Marta González de Vega; la periodista Gema Rodríguez Lavín, i l’artista Alex O’Dogherty.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain