La Vanguardia (Català-1ª edició)

Continua la suavitat

-

S’acaba el febrer que ha transcorre­gut per camins molt diferents dels de gener. Si el primer mes de l’any va tenir anomalies tèrmiques clarament negatives, el febrer les ha tingut positives. I a Europa... una bogeria. Després d’una primera quinzena gèlida a molts països, la segona meitat no tan sols ha estat càlida, sinó que es van batre ahir mateix rècords de temperatur­es elevades en nombrosos punts de Centreeuro­pa, amb registres propers als 20 °C. Els dubtes ara estan en el març i podem dir, sense ser ni de bon tros categòrics, que començarà suau, però a partir de la primera setmana o una mica abans, tornarà el dinamisme típic de finals d’hivern.

CATALUNYA

Jornada sense sorpreses, intervals de núvols, menys freqüents a la tarda i temperatur­es un dia més per sobre de la mitjana per a les dates. Demà les clarianes seran majoria, les temperatur­es baixaran lleugerame­nt al Pirineu, però pujaran encara més a la costa, ambient molt suau, gens hivernal. Diumenge

una petita borrasca situada a França pot comportar augment dels núvols al nord i est, difícilmen­t amb precipitac­ió i un discret descens de temperatur­a, que es notarà més a la costa. A partir de dilluns nou flux de vent de l’est, humit amb núvols baixos a la costa i algun plugim, temperatur­es una mica més baixes, ambient més rúfol a la costa fruit del llevant.

ESPANYA I EUROPA

Les temperatur­es molt elevades del sud i centre del continent començaran a normalitza­r-se, sobretot a partir de demà, a Ljubljana, Eslovènia, avui registren 17 °C, però demà la màxima no passarà de 10 °C. Precipitac­ions gairebé inexistent­s a tots els països, les borrasques continuen circulant des d’Islàndia cap al nord d’Escandinàv­ia. A Espanya, formació d’una borrasca al sudoest del Golf de Cadis que pot provocar alguns xàfecs al voltant d’aquella zona i a l’Estret, amb llevant intens i persistent, a la resta més núvols en el centre i meitat sud i temperatur­es en descens moderat al Cantàbric.

@AlfredRPic­o

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain