La Vanguardia (Català-1ª edició)

Anglaterra suspèn l’avaluació externa de batxillers

- LONDRES

Els docents a Anglaterra decidiran les qualificac­ions finals dels alumnes que acaben els cicles més importants de l’ensenyamen­t secundari i postsecund­ari després que s’hagin cancel·lat les avaluacion­s externes a causa de les hores lectives perdudes per la pandèmia, segons va confirmar ahir el Ministeri d’Educació.

Des del 1988 a la Gran Bretanya els adolescent­s d’entre 15 i 16 anys han d’examinar-se d’una avaluació externa per obtenir el Certificat General d’Educació Secundària, i els joves d’entre 17 i 18 anys fan els anomenats exàmens de nivell A, necessaris per accedir a la universita­t. Tot i això, el tancament d’escoles per la pandèmia ha tingut un fort impacte en l’ensenyamen­t, amb pèrdua desigual d’hores de classe.

Davant aquesta situació, el Govern britànic ha fixat que les qualificac­ions les decideixin els mateixos professors dels alumnes en funció dels resultats de les seves notes, deures i treballs. Els docents posaran la nota final al juny i els alumnes no les sabran fins al mes d’agost.

El ministre d’Educació, Gavin Williamson, va manifestar que aquest és el sistema “més just possible” davant l’actual situació i va defensar que es demani als professors que determinin el resultat final perquè són els que “millor coneixen” els alumnes.

Aquesta mesura a Anglaterra, semblant a la de les altres regions britànique­s, arriba després de la forta polèmica generada l’any passat per la manera com es va avaluar els adolescent­s, basada en un algoritme que calculava els resultats obtinguts per cada escola en el passat, en comptes de tenir en compte el rendiment acadèmic de l’alumne al llarg de l’any. L’Executiu va fer marxa enrere i va acceptar la qualificac­ió dels professors. Les escoles, centres de secundària i les classes pràctiques università­ries, tancades des del gener, reobriran el 8 de març.

 ?? KIKO HUESCA / EFE ?? El ministre Castells va comparèixe­r davant la comissió de Ciència, Innovació i Universita­ts del Congrés
KIKO HUESCA / EFE El ministre Castells va comparèixe­r davant la comissió de Ciència, Innovació i Universita­ts del Congrés

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain