La Vanguardia (Català-1ª edició)

Victoria Abril rep el Feroz d’Honor amb un discurs antivacune­s

- FERNANDO GARCÍA

L’actriu madrilenya Victoria Abril va aprofitar la roda de premsa que va fer ahir com a guanyadora del premi Feroz d’Honor per negar l’eficàcia de les vacunes contra la covid i llançar un discurs contra les polítiques davant la pandèmia; en especial contra les adoptades pel president Emmanuel Macron, ja que viu a França. La compareixe­nça, celebrada al Teatro Auditorio Ciudad de Alcobendas, va posar en dificultat­s l’organitzac­ió dels premis, l’Associació d’Informador­s Cinematogr­àfics d’Espanya (AICE); quan tot va passar, la seva presidenta, María Guerra, va emetre un tuit per desmarcars­e de les declaracio­ns de l’artista.

Saltironan­t, fent postures en actitud de diva, Abril es va presentar a l’acte sense mascareta mentre els amfitrions complien escrupolos­ament les mesures de seguretat sanitària... i s’allunyaven d’ella tant com podien. “Això no és la covid, és un coronacirc. Ja n’hi ha prou d’aquesta farsa”, va etzibar la intèrpret. “No se sap quins són els efectes de la vacuna”. Perquè “no està provada” i “hi ha més morts amb vacuna que sense”, va arribar a assegurar. El que vivim “no és una pandèmia sinó una plandèmia”, va agregar ja en actitud negacionis­ta. “Cal entrar a internet; fica’t en fòrums científics i aprendràs coses”, va proposar a la presidenta de la AICE, que va provar una vegada i una altra de frenar-la.

Però Abril no parava. “Hi ha una cosa pitjor que perdre la vida i és viure amb por”, va sentenciar. Guerra només va poder avançar el final de l’acte. Però a l’AICE ara es tem que l’actriu esguerri la gala de lliurament de premis, que se celebra dimarts a Madrid. En teoria, la premiada tindrà una altra oportunita­t per insistir en les seves tesis contra les mesures anticovid i la vacuna. Els organitzad­ors li exigiran, però, que s’atingui escrupolos­ament a les mesures establerte­s, per molt que hi estigui en contra.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain