La Vanguardia (Català-1ª edició)

“Els fitxatges? S’han fet barbaritat­s”

Anna Vila Ferran, aspirant a vicepresid­enta econòmica a la candidatur­a de Toni Freixa

- JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ

nna Vila Ferran (1966) serà vicepresid­enta econòmica del Barça si els socis donen el comandamen­t a Toni Freixa el 7 de març. Empresària de diversos sectors, com ara la salut, el turisme hoteler o la biotecnolo­gia, vol posar aquesta experiènci­a al servei del club de la seva vida.

Per què s’ha embarcat en aquesta aventura?

Perquè soc culer des del naixement però, sobretot, perquè vaig enviudar fa molt poc i el meu marit encara era més culer que jo, i això m’ha portat a embarcar-me en aquesta aventura i a dir “som-hi, a totes”.

Ha estat assídua al Camp Nou?

Esclar. Jo sempre anava al camp amb el meu marit; també anàvem a l’handbol, al bàsquet i després enllaçàvem amb el futbol. He estat vivint fora, però amb l’ordinador sobre la taula per no perdre’m cap partit. O sigui que sempre ho he viscut molt. I el meu pare ha estat soci del Barça des de l’any 1943 i encara ho és, amb 86 anys.

Els últims anys el Barça ha gastat molt en fitxatges que no han acabat de rendir. Com ha vist aquestes inversions? Doncs com tots els socis. Penso que s’han fet barbaritat­s perquè no hi havia un projecte esportiu que es mantingués. Com diu Toni Freixa, la continuïta­t en el projecte esportiu

Aés el que ens donarà l’estabilita­t i no fer barbaritat­s. Equilibri en la balança sempre que pensem que els resultats esportius seran el primer que ens marcarà el rumb. Tenint en compte que els futboliste­s viuen en la seva bombolla, com creu que s’hi podran asseure i obligar-los a adequar-se el sou una altra vegada?

Estem en una pandèmia i no crec que els futboliste­s siguin en una bombolla, però han de baixar una mica a la realitat. Quan ens asseiem a la taula ja tenim una carta, que és que els ingressos s’han reduït, no a causa d’una mala gestió, sinó que la pandèmia ens ha ofegat i ens fa reinventar els ingressos.

Com valora en general la presència de la dona en el club?

De mica en mica la dona es va despertant i destacant en tot. A les penyes ja fa anys que hi ha moltes dones que van al futbol. La dona pot ocupar qualsevol càrrec i fer qualsevol funció, com qualsevol home.

Vostè es veuria preparada per ser presidenta del Barça? Aquest és un somni que... jo ja toco de peus a terra i no sé si a mi em tocaria. Però la generació següent a la meva segur que pujarà amb empenta i ho pot aconseguir.

El primer equip del Barça femení ha crescut darreramen­t. Com es pot potenciar en el terreny econòmic aquesta marca? Jo penso que les escoles que tenim repartides pel món també han d’obrir les portes al Barça femení, i a partir d’aquí hem posat una llavor amb excel·lents esportiste­s femenines. Aquesta llavor s’ha d’escampar pel món.

Vostè serà la vicepresid­enta econòmica si guanya Toni Freixa. Tenint en compte la situació de les arques del Barça, caldrà ser valenta. Realment té solució, l’economia del Barça?

Esclar. Si no, el vaixell no continuari­a navegant, i tots estem disposats a remar fort.

El senyor Freixa ha anunciat que disposa d’un inversor que posaria 250 milions d’euros. Vaig participar en les negociacio­ns, però no puc donar peu a especulaci­ons i no en puc dir el nom.

En quines àrees de negoci ha de millorar el Barça?

El Barça Corporate té bones idees, perquè no tocarà l’essència del barcelonis­me ni el patrimoni del club però ens posarà al dia. Tots ens hem de reinventar. Funcionar amb un Barça Corporate que generi noves vies de negoci forma part del fet que la marca Barça continuï venent.

L’altre dia ens deien que el Camp Nou és tan antic per dins que per la normativa antiincend­is no s’hi poden cuinar els frankfurts. Pel que fa a això, fins a quin punt és rellevant l’Espai Barça per reflotar l’economia del club?

Tenir l’Espai Barça és tenir un nou cotxe que, a l’esprint, et donarà empenta i aire per continuar. De l’altra manera tens un cotxe que es va avariant i que t’obliga a anar parant. Aquestes aturades poden fer que la tresoreria i molts productes també quedin aturats.

“Els futboliste­s han de baixar una mica a la realitat, perquè els ingressos s’han reduït”

“Podem exercir qualsevol càrrec i funció, també la de president, com qualsevol home”

 ?? MANEL MONTILLA ?? Anna Vila Ferran dimecres a Barcelona
MANEL MONTILLA Anna Vila Ferran dimecres a Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain