La Vanguardia (Català-1ª edició)

“Arribes a la llotja del Camp Nou i hi ha molta corbata”

Joana Barbany, integrant del consell directiu de la candidatur­a de Víctor Font

- ANAÏS MARTÍ

oana Barbany (1973) és actualment directora general de la Societat Digital del Departamen­t de Polítiques Digitals i Administra­ció Pública de la Generalita­t. Mare de quatre fills i fidel seguidora del FC Barcelona, vol entrar al club blaugrana amb la candidatur­a de Víctor Font per normalitza­r la presència de la dona en tots els seus estaments i aportar els seus coneixemen­ts en l’àmbit digital i d’innovació.

Vostè ve del món de la comunicaci­ó política. Què la va impulsar a començar a treballar al FC Barcelona?

Tot el que suposi transforma­r el món, treballar i aportar em satisfà. El Barcelona necessita un canvi de rumb, i personalme­nt i laboralmen­t aquest és el meu millor moment. Jo tinc quatre fills que ja són adolescent­s i abans ho tenia molt complicat, i al Barça cal dedicar-li temps.

Quins són els seus objectius si Font guanya les eleccions?

El que vull és normalitza­r el paper de la dona a la institució. Que la nostra mentalitat i també la de les sòcies sigui present en el dia a dia del Barcelona. I també aplicar els meus coneixemen­ts perquè el Barcelona sigui un club digitalmen­t avançat. Perquè el Barça no és només futbol i esport. Fora del camp hi passen moltes coses.

Cal monitorar les xarxes?

JSí, és necessari. Però no en benefici propi per fer mal a algú, sinó per saber quines inquietuds es desperten a les xarxes. El Barça té un 30% de sòcies. Es pot fer més? A les sòcies cal escoltar-les i ferles partícips del dia a dia del Barça, començant per introduir la paraula sòcia als estatuts. I després hi ha el tema dels referents. Segur que si van al Camp Nou i veuen cinc directives a la llotja comença a canviar la seva percepció. Actualment hi ha un 43,45% de dones treballant al Barcelona, però només un 16% tenen càrrecs executius.

“Ara mateix cal ser molt valenta per a que una dona es presenti i guanyi, però queda poc”

“Moltes jugadores tenen una carrera profession­al al marge per si han de triar entre ser mares o jugar”

En 121 anys només hi ha hagut 13 directives. I això cal canviar-ho. I també cal impulsar els referents femenins al món de l’esport. Per això volem potenciar el futbol femení i crear seccions femenines en altres esports.

Quan veurem una dona presidint el Barcelona?

 ??  ?? Joana Barbany vol aportar els seus coneixemen­ts en l’àmbit digital i norm
Joana Barbany vol aportar els seus coneixemen­ts en l’àmbit digital i norm

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain