La Vanguardia (Català-1ª edició)

Els centres comercials demanen recuperar dies

- PILAR BLÁZQUEZ

El president de l’Associació Espanyola de Centres Comercials (AECC), Eduardo Ceballos, va demanar ahir a les diferents comunitats autònomes que es compensi l’obligació de tancament el 2020 per la pandèmia permetent recuperar aquells dies amb l’obertura en el 2021 dels dies festius no habilitats al calendari habitual. “Així els comerciant­s podrien fer una planificac­ió de negoci amb millors perspectiv­es quan comenci la recuperaci­ó”, va reclamar Ceballos durant la presentaci­ó del balanç anual del sector.

L’impacte dels tancaments obligats va ser molt desigual a Espanya en funció de la zona geogràfica en la qual estiguin instal·lats. Les diferèncie­s van des dels 134 dies que van tancar a Castella i Lleó i els 130 a Catalunya, les comunitats més afectades, fins als 72 dies de les comunitats en les quals els tancaments només es van subscriure entorn del primer confinamen­t.

El 2020 les vendes dels centres comercials espanyols van caure un 28,9%, fins als 33.392 milions d’euros, amb una afluència de clients un 34% inferior, fins als 1.292 milions de visitants. “Això ha estat possible perquè malgrat tenir menys visitants els que van venir van incrementa­r el volum de les seves compres un 7% respecte al 2019”, va explicar Ceballos, qui confia que el 2020 sigui un “parèntesi” i que la recuperaci­ó s’iniciï en la segona meitat del 2021 per al 2022 recuperar els nivells de creixement del 2019.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain