La Vanguardia (Català-1ª edició)

Cinc pobles de la Costa Brava s’uneixen per promociona­r-se

Platja d’Aro, Santa Cristina d’Aro, Sant Feliu de Guíxols, Palamós i Calonge volen ser un referent de turisme de qualitat

- SÍLVIA OLLER Girona

Tots a una. Cinc municipis de la Costa Brava centre sumaran esforços per promociona­r-se conjuntame­nt en el mercat turístic nacional i internacio­nal. Aplegats amb la marca The Village, les localitats de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró; Sant Feliu de Guíxols; Palamós; Calonge i Sant Antoni, i Santa Cristina d’Aro eliminaran les fronteres geogràfiqu­es per vendre’s a l’exterior com un tot. “Tenim una oferta molt potent, però fins ara cada un es mirava el melic i competia amb els altres per atreure turisme; vendre’ns conjuntame­nt ens ajudarà a tots”, explica Manel Canadell, president de l’Associació d’Empresaris de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró i cap pensant d’una iniciativa que espera rebre el suport econòmic de la direcció general de Turisme i la Diputació de Girona.

Els 150 quilòmetre­s quadrats que sumen els cinc municipis ofereixen un ampli repertori d’experiènci­es i activitats. Amb les platges i el camí de ronda com a nexe comú, cadascun té identitat pròpia i sobresurt en alguna cosa. Sant Feliu de Guíxols destaca pel Museu Thyssen; Palamós, per l’activitat creuerísti­ca i una àmplia oferta gastronòmi­ca amb la gamba vermella com a producte estrella; les rutes megalítiqu­es o la pràctica del golf són al territori de Santa Cristina d’Aro; Platja d’Aro aglutina una àmplia oferta comercial, i Calonge

i Sant Antoni destaca per l’aposta pel turisme familiar. Són algunes de les particular­itats d’uns territoris que amb aquesta iniciativa volen desestacio­nalitzar el turisme i convertir-se també en un pol d’atracció de visitants de qualitat, d’un perfil socioeconò­mic mitjà-alt.

“Hem creat la marca The Village, però el concepte fa molt que existeix: els visitants i turistes d’aquests municipis es mouen amb total llibertat per la zona”, destaca Antoni Bachiller, de l’Associació d’Empresaris de Palamós. Tot i això, agrupar-se sota el mateix paraigua permetrà a aquestes cinc destinacio­ns turístique­s arribar a sectors i públics inabastabl­es si ho fessin sols. Els municipis implicats, governats per diferents opcions polítiques, s’han compromès a dissenyar un pla estratègic amb l’objectiu d’implantar-lo abans que comenci la temporada turística.

Una de les primeres accions serà crear un web que aplegui tota l’oferta de lleure, gastronomi­a, comerç i turisme d’un territori que té més hotels familiars que grans cadenes, que treballa amb poca touroperac­ió, que té un gran nombre de segones residèncie­s i que vol recuperar, si la pandèmia ho permet, el visitant perdut de la temporada passada. “Les destinacio­ns turístique­s que són competènci­a nostra també partiran de zero quan tot això passi; aquesta proposta ens dona avantatge”, subratlla Canadell.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain