La Vanguardia (Català-1ª edició)

El BBVA adverteix que aquest any es poden perdre més de dos punts de PIB si no s’aconseguei­x vacunar un 60% de la població abans de l’estiu per sostenir la campanya turística

-

del Fons de Recuperaci­ó Europeu, segons va apuntar Enrique Marazuela, constituir­an un important suport al creixement. “Més que per les inversions –va afegir– això serà per l’impacte de les reformes estructura­ls que les acompanyar­an per expressa recomanaci­ó de la Unió Europea”.

La recuperaci­ó del turisme, que és clau per a l’economia espanyola, se situarà aquest any, en el millor dels casos, en un 60% del seu potencial d’activitat. Segons l’opinió de Rafael Doménech, fins al 2022 i el 2023 no s’aconseguir­an els nivells anteriors a la pandèmia. Va explicar que el ritme de desenvolup­ament de l’activitat turística dependrà no només de l’evolució de la vacunació sinó també del que succeeixi amb les noves soques i del resultat de les investigac­ions que hi ha en marxa –que estan avançades– per trobar tractament­s que permetin curar ràpidament la covid i evitar-ne els efectes secundaris. Va mostrar el seu convencime­nt que, al final, la ciència guanyarà la batalla, ja que ha donat mostres d’una gran capacitat contra el coronaviru­s amb l’històric descobrime­nt de la vacuna en tan curt espai de temps.

Però, en paral·lel als avenços sanitaris, és fonamental per a l’economia espanyola que el sector turístic millori tant la imatge com l’oferta. Poden fer-se moltes coses en aquest sentit. Fins i tot, segons Rafael Doménech, hi ha una gran oportunita­t per al turisme espanyol si és capaç d’oferir més seguretat que altres països que li fan competènci­a. “És clau –va dir– garantir que Espanya ofereix un turisme lliure de covid (covid-free) i donar a conèixer que, en cas de contagi, disposa d’un bon sistema sanitari per tractar-lo”.

Montserrat Casanovas va coincidir que s’estan fent grans avenços mèdics que permetran combatre les noves soques del coronaviru­s i aconseguir tractament­s per curar la covid. Aquests últims estan molt avançats encara que no se’ls doni publicitat. Tot això generarà un clima de més seguretat i confiança.

Per atreure turisme al seu torn lliure de covid, Rafael Doménech va assenyalar que ja caldria començar a organitzar passadisso­s aeris amb zones geogrà

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain