La Vanguardia (Català-1ª edició)

Núvols i poques precipitac­ions

-

Si vostè té un baròmetre a casa, haurà vist que porta uns dies marcant una pressió d’entre 1.020 i 1.030 hPa. Amb aquestes xifres es considera que tenim una situació anticiclòn­ica, associada a un temps assolellat i plàcid. Això no obstant, tant avui com els pròxims dies hi ha la possibilit­at que plogui a punts de Catalunya i de l’est de la península Ibèrica. Això és degut al fet que, a nivell superficia­l, l’anticicló, situat al nord d’Europa, ens envia vents de procedènci­a marítima carregats d’humitat, mentre que a les capes altes de la troposfera, un petit embossamen­t d’aire fred que circula pel nord peninsular i un altre situat al Golf de Cadis, són els encarregat­s d’aportar la inestabili­tat necessària.

CATALUNYA

Nuvolosita­t variable durant tota la jornada, amb més clarianes a la tarda a zones del litoral central i sud. Restes de precipitac­ions al Prepirineu que aniran remetent al llarg del matí, sense descartar alguna gota a les Terres de l’Ebre cap al migdia. Temperatur­es una mica més altes durant el matí, mentre que a la tarda quedaran un pèl més frenades a causa de la presència de núvols. Els pròxims dies seguirem amb el mateix patró de flux de vents humits que portaran nuvolosita­t abundant combinada amb estones de sol, i algunes precipitac­ions febles i disperses.

ESPANYA I EUROPA

El bon temps segueix a bona part d’Europa. Només algunes pluges al voltant del Mar Negre i al sud de França, així com algunes nevades a l’est del continent. A Espanya, s’espera una jornada amb nuvolosita­t abundant i precipitac­ions al litoral mediterran­i i a la meitat nord, així com a l’Estret, on podran ser copioses i abundants i anar acompanyad­es de fort vent. Temperatur­es lleugerame­nt més baixes a la meitat nord i al llevant mediterran­i, mentre que a Extremadur­a i Andalusia seguirem amb un ambient molt suau i màximes al voltant de 20 ºC. La pròxima setmana continua la nuvolosita­t abundant a la meitat est, i és possible l’arribada d’una borrasca pel sud el divendres.

@AlfredRPic­o @MartinsJoa­n

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain