La Vanguardia (Català-1ª edició)

Dies poc agradables

-

Ahir ja els explicàvem per què aquests dies, sota el paraigua de les altes pressions, la dinàmica meteorològ­ica és totalment oposada a un temps assolellat. Els vents humits de procedènci­a mediterràn­ia seran els responsabl­es que la setmana vinent i, almenys durant uns dies, siguin jornades poc agradables, d’ambient rúfol i humitat elevada. Amb això no volem dir que s’esperen 3 o 4 dies on no veurem el sol. De fet, la nuvolosita­t s’intercalar­à amb clarianes. Però en general predominar­à la persistènc­ia de núvols. El que sí que els podem assegurar és que no hauran de patir per la pluja, ja que aquest flux humit i de llevant no arribarà amb suficient inestabili­tat per haver de tenir el paraigua a punt.

CATALUNYA

Seguint el fil de la introducci­ó, s’espera un dilluns variable en general o amb estones de cel força tapat, especialme­nt com més cap a la costa i al prelitoral. Aquí els núvols baixos seran més abundants que no pas a l’interior. Ara bé, també hi haurà clarianes transitòri­es al migdia en aquests punts amb més nuvolosita­t. De pluja ben poca. Podrien escapar-se alguns plugims aïllats a l’Ebre o en algun punt del litoral o prelitoral de Girona, però serien fenòmens anecdòtics. La temperatur­a puja un esglaó. Els pròxims dies els termòmetre­s no es mouran massa. De fet, serà una setmana més aviat suau i amb poc fred.

ESPANYA I EUROPA

La bonança segueix establerta al centre d’Europa. Aquí sí que, sota el règim de les altes pressions, el temps és assolellat i amb temperatur­es càlides i fora de temporada. De fet, hem de traslladar-nos fins al Mar Negre i a l’Escandinàv­ia occidental per trobar un temps inestable. A Espanya, per contra, serà un dilluns tapat a molts indrets, especialme­nt a la meitat est amb precipitac­ions disperses i febles que podrien endinsarse fins a Madrid. També plourà al quadrant nord-occidental. Temperatur­es, de manera generalitz­ada, sense canvis importants.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain